Avans înregistrat la nivelul lucrărilor de construcții. România se menține pe o poziție puternică în UE

România se menține pe o poziție puternică în Uniunea Europeană, atunci când vine vorba despre evoluția înregistrată la nivelul lucrărilor de construcții. 

În luna noiembrie a anului trecut s-a înregistrat în țara noastră a doua cea mai mare creștere la nivelul lucrărilor de construcții din UE, dacă ne raportăm la intervalul similar din 2019, arată datele biroului de statistică Eurostat.

Avansul a fost cu 9,3%, fiind depășit doar de cel înregistrat în Slovenia, de 18,4%. Locul al treilea în top a fost ocupat de Ungaria, unde s-a putut observa o creștere cu circa 5%.

La polul opus s-a aflat Spania unde în noiembrie nivelul lucrărilor de construcții a scăzut cel mai puternic, cu puțin peste 18% față de luna similară din 2019.

Alte scăderi importante au mai apărut și în Belgia și Slovacia, cu circa 9%. La nivelul întregii UE, s-a înregistrat tot o tendință de scădere, de această dată însă mult mai redusă, cu circa 1%.

Infografic: Eurostat

Trebuie menționat și faptul că în România în noiembrie a apărut o scădere, cu aproape 5%, la nivelul lucrărilor de construcție comparativ cu octombrie 2020, aceasta fiind și cea mai semnificativă observată în rândul statelor UE. În același interval de timp, în UE s-a menținut o relativă stabilitate.

Citește și: Atenție mai mare acordată amenajărilor interioare în 2021. Bugetul mediu alocat

Citește și: Prețurile locuințelor cresc, dar într-un ritm destul de lent. Ce se întâmplă în alte țări europene?

Citește și: Vânzarea sau închirierea unei locuințe ar putea să necesite, în curând, o poliță de asigurare PAD

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])