Creșteri semnificative, într-un an, în costul orar al forței de muncă din construcții

Costul orar al forței de muncă în formă ajustată, după numărul zilelor lucrătoare, a înregistrat într-un an una dintre cele mai mari rate de creștere în domeniul construcțiilor, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

cost forta de munca din constructii

Rata de creștere înregistrată la nivelul costului orar al forței de muncă în trimestrul al treilea din 2019 a depășit ușor 13% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

A doua cea mai mare creștere s-a regăsit în domeniul construcțiilor, respectiv de circa 21%, aceasta fiind depășită doar de creșterea înregistrată la nivelul activităților de învățământ, de aproape 23%.

Față de trimestrul anterior, costul orar al forței de muncă a scăzut ușor în construcții, potrivit datelor INS. Cele mai semnificative scăderi s-au regăsit în domeniul intermedierilor financiare și asigurărilor, respectiv în domeniul tranzacțiilor imobiliare, de aproape 10% și de 4,5%.

Conform celor mai recente date, din totalul întreprinderilor active aproape 56.000 au ca activitate principală construcțiile, iar pentru acestea lucrează 356.187 de angajați.

Citește și: Aproape 36.000 de autorizații eliberate în zece luni pentru clădiri rezidențiale

Citește și: Prețurile lucrărilor de construcții vor continua să crească, estimează managerii din domeniu

Citește și: Volumul lucrărilor de construcții, în creștere în primele opt luni din 2019

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])