Mai multe autorizații la început de 2021 eliberate pentru clădirile rezidențiale

Numărul autorizațiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale este în creștere la începutul anului 2021.

În primele două luni ale acestui an s-au eliberat, la nivel național, 5.723 de autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale.

Numărul acestora este în creștere cu 6,1% față de perioada similară a anului trecut, când încă nu ne imaginam situația generată de pandemia de coronavirus.

În acest interval de timp, cele mai semnificative creșteri s-au înregistrat în regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia, care include județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman, dar și în zona de Vest a țării, deci în județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș. Au fost eliberate, astfel, cu 161, respectiv cu 125 de autorizații în plus față de ianuarie-februarie 2020.

Și în zona București-Ilfov au fost emise cu 120 de autorizații în plus față de anul trecut, conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică.

Doar în două dintre regiunile de dezvoltare ale țării s-au înregistrat scăderi. Este vorba despre regiunea de Nord-Est, care include județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui, și de Sud-Vest Oltenia, deci de județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea. S-au emis cu 151, respectiv cu 61 de autorizații în minus în cele două cazuri.

Citește și: După un an de pandemie: Cele mai importante două lecții învățate de unul dintre marii dezvoltatori din vestul țării

Citește și: Start Noua Casă 2021! Băncile încep să primească dosarele celor care vor să beneficieze de program

Citește și: Scădere în UE la nivelul lucrărilor de construcții. Situația din România

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])