Mai multe controale pe șantierele din București. În cinci zile s-au dat amenzi de 282.500 de lei

Se vor efectua mai multe controale pe șantierele din București în următoarea perioadă, potrivit unui anunț făcut de Primăria Capitalei. Deja, în cinci zile inspectorii municipali au verificat 218 șantiere și au dat amenzi de 282.500 de lei.

„Am dispus intensificarea controalelor pentru verificarea șantierelor din București, având în vedere că reducerea poluării aerului este una dintre țintele noastre principale”, a declarat Gabriela Firea.

„Aplicăm în mod consecvent un plan multianual pentru acest deziderat, iar una dintre măsuri este ca șantierele de construcții să respecte normele de igienă și salubrizare în vigoare. Praful și resturile generate de acest tip de activitate contribuie semnificativ la poluarea aerului din Capitală”, a adăugat Primarul Capitalei.

Inspectorii Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București au controlat activitățile de construire sau desființare din incinta șantierelor, respectiv modul în care sunt efectuate activitățile de spălare pentru suprafețele de lucru, de acoperire a pământului excavat sau de transport al acestuia, dar au verificat și curățarea căilor de acces și folosirea rampelor de spălare a anvelopelor autovehiculelor care au acces pe șantiere. În total, aceștia au aplicat 89 de sancțiuni contravenționale.

Citește și: Peste 42.000 de autorizații emise, în 2019, pentru clădiri rezidențiale

Citește și: Prețurile lucrărilor de construcții, în creștere în următoarele luni, spun managerii din domeniu

Citește și: Volumul lucrărilor de construcții, în creștere

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])