Managerii din construcții, prognoze pentru următoarele luni. Numărul salariaților este așteptat să scadă

Managerii se așteaptă să vadă o relativă stabilitate a activității din construcții până în iulie și anticipează o scădere moderată a numărului de salariați.

În activitatea de construcții se va înregistra, în intervalul mai-iulie, o relativă stabilitate a volumului producției (sold conjunctural 0%; în aprilie sold conjunctural -57%), potrivit estimărilor făcute de managerii din domeniu și prezentate într-o anchetă de conjunctură realizată de Institutul Național de Statistică (INS).

Managerii estimează o scădere moderată a numărului de salariați (sold conjunctural -8%). Se preconizează, totodată, o relativă stabilitate în ceea ce privește prețurile lucrărilor de construcții (sold conjunctural +5%).

Infografic: tendințe ale activității economice mai-iulie 2020, INS

Și în sectorul comerțului cu amânuntul se anticipează o situație de relativă stabilitate. Totodată, managerii firmelor de profil estimează o creștere a prețurilor de vânzare cu amănuntul.

Scăderi ale numărului de salariați sunt așteptate, până în iulie, nu doar în sectorul construcțiilor, ci și în industria prelucrătoare, comerțul cu amănuntul și în domeniul serviciilor.

Anchetele de conjunctură au scopul de a analiza tendințele de evoluție a indicatorilor economici pe termen scurt și mediu. Soldul conjunctural indică percepția managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen, care nu trebuie confundată cu ritmul creșterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS.

Soldul conjunctural procentual este obținut ca diferență între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului și procentajul celor care au indicat varianta negativă.

Citește și: Despre ieșirea din lockdown cu Adrian Erimescu, Imobiliare.ro – rolul consultantului va deveni și mai important. „Acum este momentul pentru voi să străluciți!”

Citește și: Oportunitate de business în imobiliare: Peste 80% dintre cei care au lucrat de acasă în ultimele luni resimt lipsa unui spațiu dedicat activității profesionale

Citește și: Studiu Imobiliare.ro – 70% dintre proprietari au în vedere o scădere de preț, iar 98% sunt deschiși să facă vizionări

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])