Managerii se așteaptă să vadă o relativă stabilitate a activității din construcții până în iulie și anticipează o scădere moderată a numărului de salariați.
În activitatea de construcții se va înregistra, în intervalul mai-iulie, o relativă stabilitate a volumului producției (sold conjunctural 0%; în aprilie sold conjunctural -57%), potrivit estimărilor făcute de managerii din domeniu și prezentate într-o anchetă de conjunctură realizată de Institutul Național de Statistică (INS).
Managerii estimează o scădere moderată a numărului de salariați (sold conjunctural -8%). Se preconizează, totodată, o relativă stabilitate în ceea ce privește prețurile lucrărilor de construcții (sold conjunctural +5%).

Și în sectorul comerțului cu amânuntul se anticipează o situație de relativă stabilitate. Totodată, managerii firmelor de profil estimează o creștere a prețurilor de vânzare cu amănuntul.
Scăderi ale numărului de salariați sunt așteptate, până în iulie, nu doar în sectorul construcțiilor, ci și în industria prelucrătoare, comerțul cu amănuntul și în domeniul serviciilor.
Anchetele de conjunctură au scopul de a analiza tendințele de evoluție a indicatorilor economici pe termen scurt și mediu. Soldul conjunctural indică percepția managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen, care nu trebuie confundată cu ritmul creșterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS.
Soldul conjunctural procentual este obținut ca diferență între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului și procentajul celor care au indicat varianta negativă.