Prețurile lucrărilor de construcții, în creștere, spun managerii din domeniu

Prețurile lucrărilor de construcții ar urma să înregistreze o creștere moderată până în luna noiembrie, sunt de părere managerii firmelor care activează în acest domeniu.

preturi lucrari de constructii septembrie-noiembrie

Managerii din construcții preconizează o creștere moderată a prețurilor lucrărilor de construcții în intervalul septembrie-noiembrie (sold conjunctural +10%), potrivit unei anchete de conjunctură a Institutului Național de Statistică (INS).

Numărul de salariați din domeniu se va menține pe parcursul următoarelor luni (sold conjunctural 0%), iar în activitatea de construcții se va înregistra o relativă stabilitate a volumului producției (sold conjunctural +2%).

Infografic; Tendințe în evoluția activității economice, INS

O creștere moderată a activității este așteptată în industria prelucrătoare și în sectorul serviciilor. La fel și în cazul prețurilor.

Anchetele de conjunctură au scopul de a analiza tendințele de evoluție a indicatorilor economici pe termen scurt și mediu. Eșantionul aferent domeniului construcțiilor a cuprins 1.233 de agenți economici.

Soldul conjunctural indică percepția managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen, care nu trebuie confundată cu ritmul creșterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS.

Soldul conjunctural procentual este obținut ca diferență între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului și procentajul celor care au indicat varianta negativă.

Citește și: Creșteri pe linie la prețurile apartamentelor înainte de luna septembrie

Citește și: România, pe primul loc în top cu cel mai mare avans din UE la nivelul lucrărilor de construcții

Citește și: Acestea sunt provocările la care ar trebui să ne așteptăm în 2020, în opinia unui manager de agenție imobiliară

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])