România, din nou în fruntea statelor UE prin activitatea din construcții

România a înregistrat în luna septembrie cea mai mare creștere la nivelul lucrărilor de construcții din rândul statelor membre ale Uniunii Europene (UE).

În luna septembrie, în România s-a înregistrat un avans cu 17,3% la nivelul lucrărilor de construcții, dacă ne raportăm la perioada similară din 2019, fapt ce plasează țara noastră la acest capitol pe primul loc în rândul statelor membre ale UE.

România este urmată în top, la distanță considerabilă, de Slovenia, unde avansul a fost cu aproape 8%, și de Italia, care a înregistrat în ritm anual o creștere cu 5,1%, potrivit datelor publicate de Eurostat.

De altfel, în țara noastră s-a înregistrat și a doua cea mai mare creștere în ritm lunar din UE, cu 1,7%, într-o perioadă în care în UE a putut fi observată cu scădere la nivelul lucrărilor de construcții cu 2,5%.

Sursă infografic: biroul de statistică Eurostat, evoluția în zona euro și în UE

La polul opus s-au aflat Slovacia, Ungaria și Polonia, unde s-au înregistrat scăderi cu aproape 23%, 14,7%, respectiv cu 11,8%.

La nivelul Uniunii scăderea a fost cu aproape 3% în septembrie 2020 față de septembrie 2019.

Citește și: TVA 5%, acum pentru locuințele de până la 140.000 de euro. Când intră în vigoare legea?

Citește și: Prima Casă moldovenească vs Noua Casă românească. Câte credite se dau și care sunt beneficiarii celor două programe?

Citește și: Prețurile apartamentelor AU CRESCUT în octombrie. În ciuda pandemiei, media națională se menține peste nivelul din 2019

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])