România, pe primul loc în topul european în privința lucrărilor de construcții

România se află pe primul loc în topul european, după ce a înregistrat într-un an cel mai mare avans la nivelul lucrărilor de construcții din regiune.

Un avans cu 12,4% s-a înregistrat în țara noastră în privința lucrărilor de construcții în intervalul august 2019-august 2020, arată datele publicate de biroul de statistică al Uniunii Europene (UE) – Eurostat.

Astfel, România ajunge să ocupe prima poziție în topul european, fiind urmată de țări precum Slovenia și Finlanda, unde avansul a fost cu doar 4,8%, respectiv 2,2% într-un an.

În același interval de timp, Slovacia a înregistrat cea mai semnificativă scădere din UE la nivelul lucrărilor de construcții, de -18%. Alte scăderi importante au apărut în țări precum Ungaria sau Polonia.

Sursă infografic: Eurostat

România s-a regăsit, totodată, printre puținele state membre, pentru care sunt disponibile date statistice la ora actuală, unde nu au apărut scăderi în august față de luna anterioară. În acest caz, avansul a fost de 0,9%, mai redus decât în Franța, Slovenia sau Ungaria.

Lucrările de construcții au înregistrat la nivelul Uniunii Europene o creștere cu 2,4% în august față de iulie, dar au scăzut cu 1,5%, ca serie ajustată în funcție de sezonalitate, comparativ cu sfârșitul verii trecute.

Citește și: Credite de 154 de milioane de lei, acordate într-o lună prin Noua Casă

Citește și: Locuințe mai scumpe cu TVA 5%. Plafonul maxim crește la 140.000 de euro

Citește și: Impactul avut de șapte luni de pandemie pe piața apartamentelor din București. Dezvoltatorii anunță, în continuare, investiții majore

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])