Salariile angajaților din construcții au scăzut în perioada de izolare

Salariile din construcții au scăzut ușor pe parcursul lunii aprilie, spre nivelul înregistrat la începutul anului, și se mențin, în continnuare, sub media pe economie.

Câștigul salarial mediu net al angajaților din construcții a ajuns, în aprilie, la 3.008 lei, scăzând în plină perioadă de izolare a populației pe fondul pandemiei de COVID-19 cu 63 de lei, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

În același timp, câștigul salarial mediu brut a scăzut de la 4.120 de lei în martie la 4.049 de lei în aprilie.

Salariile au scăzut în aprilie la nivelul întregii economii, potrivit datelor INS. Câștigul salarial mediu net s-a redus într-o lună cu 112 lei, iar cel brut cu 185 de lei, ajungând la 3.182 de lei, respectiv la 5.201 lei.

Veniturile obținute de angajații din construcții se mențin, chiar și așa, sub media înregistrată la nivel național.

Activitatea a continuat pe cele mai multe șantiere din România chiar și în perioada în care a fost impusă starea de urgență, cu instituirea mai multor reguli sanitare și de siguranță.

Ultimele date disponibile la Ministerul Muncii au arătat că au fost încetate aproape 65.000 de contracte individuale de muncă din cauza pandemiei. În total, aproape 429.600 de contracte individuale de muncă au fost încetate în România.

Citește și: Aproape 15.000 de locuințe noi în trei luni, date în folosință în România

Citește și: Evoluția prețurilor apartamentelor în luna mai. Scăderi moderate în patru mari orașe din țară

Citește și: Pandemia nu le-a schimbat planurile. Unde își găsesc inspirația și ce buget alocă românii pentru gresie și faianță?

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])