Scădere în UE la nivelul lucrărilor de construcții. Situația din România

Începutul acestui an a adus în Uniunea Europeană o scădere de aproape 2% la nivelul lucrărilor de construcții.

În luna ianuarie a acestui an, la nivelul lucrărilor de construcții din UE a apărut o scădere cu 1,8% față de perioada similară din 2020, arată cele mai noi date publicate de biroul de statistică Eurostat.

Cele mai mari scăderi s-au înregistrat în acest interval de timp în Slovacia, Germania și Austria, cu 14,5%, respectiv cu aproape 9%.

Față de începutul anului trecut o scădere a putut fi sesizată și în România, conform datelor publicate de Eurostat, dar aceasta a fost mult mai redusă, cu doar 3,5%.

Pe de altă parte, față de sfârșitul lui 2020, la nivel național s-a înregistrat o ușoară creștere, cu circa 1%.

Spre comparație, în ritm anual, în cazul vecinilor bulgari scăderea a fost cu 6,4%, în timp ce în Ungaria a putut fi observat un avans cu 11% la acest capitol, cel mai mare din rândul statelor membre UE.

Alte creșteri, cu circa 4%, au apărut și în țări ca Franța sau Slovenia.

Citește și: 194 milioane de euro, volumul investițiilor realizate în terenuri anul trecut. Cele mai mari tranzacții

Citește și: #GALA2021 – Premii pentru liderii pieței rezidențiale. Succesul lor susține imobiliarele românești

Citește și: Peste 24.000 de locuințe, în construcție în București și împrejurimi. Ce segment de piață dispune de cea mai generoasă ofertă?

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])