Cosmopolis 2016: 500 de locuințe noi și un mall

Opus Land Development, dezvoltatorul Cosmopolis, va investi în acest an aproximativ 20 de milioane de euro în construcția a 500 de noi apartamente și vile în cadrul proiectului.

rsz_cosmopolis_11Coldwell Banker Affiliates of Romania, manager și agent exclusiv al Cosmopolis, a înregistrat o creștere de 34% a vânzarilor în cadrul proiectului în 2015, până la 474 de locuințe. “2015 a fost un an bun, cumpărătorii fiind tot mai deciși, pe fondul stabilizării prețurilor și îmbunătățirii ofertelor de creditare. Am înregistrat o creștere de 34% a vânzărilor în Cosmopolis, ajungând astfel la peste 1.000 de locuințe vândute în trei ani”, declară Gabriel Voicu, director New Homes division în cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania, manager și agent exclusiv al Cosmopolis.

În acest moment sunt 2.100 de locuințe finalizate în cadrul Cosmopolis, comunitatea din cadrul proiectului numărând peste 3.700 de locuitori. Investițiile programate pentru 2016 vor fi direcționate și către continuarea dezvoltării infrastructurii generale din cadrul proiectului, cea mai importantă facilitate care va fi dezvoltată în acest an fiind un strip mall cu o suprafață închiriabilă de 3500 de metri pătrați.

Cosmo Strip MallCentrul comercial va avea ca principale ancore un supermarket Carrefour cu o suprafață de 1.200 de metri pătrați, un magazin miniPrix și trei restaurante. Strip mall-ul, care este deja preînchiriat în proporție de 50% și a cărui dată de finalizare este vara acestui an, va mai include un cabinet medical generalist, petshop și clinica veterinară, o măcelarie, o curățătorie, spălătorie auto, o cofetărie, un magazin de amenajări interioare, unul de produse bio, beauty salon, un bistro și alte spații de servicii și va dispune de o parcare cu 60 de locuri.

În acest an vor mai fi construite două piscine exterioare, mai multe terenuri de sport și se va continua dezvoltarea infrastructurii rutiere a proiectului, care numără deja peste 12 kilometri de drumuri publice. În cadrul proiectului există deja o serie de facilități care includ un supermarket operat de Carrefour cu o suprafață de 350 de metri pătrați, gradiniță, școală primară, un parc, o plajă privată pe malul lacului din apropierea ansamblului, șapte piscine exterioare, terenuri exterioare de baschet, fotbal și de tenis, farmacie, pizzerie și mai multe terenuri de joacă pentru copii. În plus, locuitorii au transportul asigurat până la stațiile de metrou Pipera sau Aurel Vlaicu, și în weekend și până la Băneasa Shopping City, prin linii de microbuz care circulă la un interval de o oră.

Coldwell Banker Affiliates of Romania este manager și agent exclusiv pentru peste zece proiecte rezidențiale din Bucuresti, printre care Cosmopolis, Felicity Residentials, MetroCity Academiei, Onix Residence, Politehnica Park Residence și Sun Residence Berceni. În ultimii doi ani Coldwell Banker Affiliates of Romania a vândut integral mai multe proiecte rezidențiale din București, printre care Alia Apartments, Rose Garden, Nordia Residence sau South City. Compania a vândut în 2015, direct de la dezvoltator, peste 1.300 de locuințe noi doar în București.