#CPIWebinar: Sfatul profesionistului este tot mai căutat de consumatorii de imobiliare

Consumatorii de imobiliare sunt mai înclinați să apeleze la un agent profesionist în această perioadă în care sunt se vehiculează tot felul de informații contradictorii cu privire la mersul pieței, este de părere David Grigorescu, managerul agenției Zoom City din București și fostul președinte al Asociației Profesionale a Agenților Imobiliari din România (APAIR).

„A părut o confuzie pentru consumatorii de imobiliare, atât vânzători, cât și cumpărători. Cum am ieșit din starea de urgență erau știri pe toate posturile că piața a scăzut peste noapte cu 25%, cum a apărut proiectul Noua Casă a crescut cu 25%. O anomalie totală în condițiile în care, știti foarte bine, lucrurile acestea nu s-au întâmplat”, a declarat Grigorescu, adăugând că martie a adus un plus de 2%-3% în marile orașe și aprilie o scădere similară sau poate chiar mai mică pe anumite segmente de piață.

În aceste condiții, consumatorii de imobiliare au început să realizeze că au o nevoie mult mai mare de un profesionist în domeniu, spune el.

Declarațiile făcute de David Grigorescu în cadrul celui mai nou webinar CPI vin să confirme rezultatele unui studiu efectuat de Imobiliare.ro în rândul proprietarilor în luna mai. Dintre cei care aveau la acea dată o proprietate disponibilă la vânzare, 70% spuneau că ar fi deschiși la o colaborare cu o agenție în schimbul unui comision. Dintre proprietarii dornici să închirieze o locuință, 66% spuneau că sunt deschiși la o colaborare cu o agenție.

Totodată, în opinia sa aceasta a fost o perioadă bună de creștere pentru serviciul de reprezentare exclusivă a unei singure părți într-o tranzacție imobiliară.”Cel care reprezintă vânzătorul caută să obțină cel mai bun preț pentru piața actuală, în cel mai scurt timp posibil și cu cel mai mic efort din partea vânzătorului. În plus, se asigură că procesul de tranzacționare se întâmplă în deplină siguranță pentru clientul său”, a explicat managerul Zoom City.

„Toate aceste puncte forte ale serviciului vin din faptul că agentul imobiliar își dedică foarte mult timp să înțeleagă nevoia clientului, să studieze proprietatea, să identifice hibe juridice pe care le rezolvă înainte de a ieși în piață, să facă o analiză pertinentă de piață și să iasă la prețul corect. Un preț supraevaluat înseamnă un timp mai mare de vânzare, deci o depreciere a proprietății. E ca un produs de pe raftul unui magazin care e prăfuit și care nu e dorit de nimeni”, a ținut el să completeze.

Citește și: Encuțescu, Eugene Estate – Noua Casă nu aduce un foarte mare plus în zona imobiliară

Citește și: În două luni, legea agentului imobiliar poate intra în vigoare. Ne ajută în contextul actual?

Citește și: Efectele COVID-19 în Cluj și Brașov. Priscorniță, Blitz:”A venit peste noapte. Eram înainte ca o mașină cu 220 de km/oră”

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])