Credite de 100 de milioane de lei, acordate în ultimii ani de băncile pentru locuințe

Băncile pentru locuințe care activează în România, Raiffeisen Banca pentru Locuințe și BCR Banca pentru Locuințe, au acordat credite de 100 de milioane de lei în ultimii doi ani.

Cele două bănci pentru locuințe din România au acordat credite de 100 de milioane de lei în ultimii doi ani, potrivit Președintelui BCR Banca pentru Locuințe, Lucian Anghel.

Acesta a mai explicat că valoarea medie a creditelor acordate de BCR Banca pentru Locuințe a fost de 20.000 de euro, dar și că cele mai multe dintre acestea au fost solicitate pentru realizarea unor lucrări de renovare.

Creditele pot fi acordate pe o perioadă de cel mult 40 de ani, iar dobânda este una fixă, de 4,5%-5%.

În prezent, reprezentanții băncii așteaptă clarificarea cadrului legislativ privind sistemul de economisire-creditare pentru domeniul locativ de la nivel național.

“Cred că în momentul de față discutăm de circa 400.000-500.000 de români care sunt încă în sistem. Nu mai intră niciun client nou, de aproape doi ani de zile. În perioada aceasta acordăm credite, în ultimii doi ani peste 100 de milioane de lei, și încercăm să ajutăm românii, pe cei care au contracte în derulare, să acceseze un credit respectând ceea ce a fost trecut în contract de la bun început, acea dobândă fixă”, a declarant Lucian Anghel, potrivit Economica.

Acesta a mai adăugat că foarte mulți români își doresc să acceseze un credit, dar și că prima prioritate investițională a acestora este de a-și renova casa, nu de a-și achiziționa o casă nouă.

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])