Creștere de aproape 8% în 2017 a numărului autorizațiilor de construire eliberate pentru clădirile rezidențiale

Numărului autorizațiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale a crescut cu aproape 8% în 2017 în comparație cu anul precedent.

autorizatii de construire 2017

Pe parcursul anului trecut s-au eliberat la nivel național 41.603 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS).

Autorizația de construire este actul pe baza căruia se asigură aplicarea măsurilor prevăzute de lege cu privire la amplasarea, proiectarea, executarea și funcționarea construcțiilor.

Astfel, conform datelor INS, în 2017 s-a înregistrat, comparativ cu anul 2016, o majorare de 7,6% a numărului autorizațiilor eliberate pentru clădiri rezidențiale.

Cele mai mari creșteri ale numărului de autorizații de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale pe teritoriul țării noastre au fost înregistrate în nord-estul României și în regiunea București-Ilfov.

Doar în ultima lună a anului trecut au fost eliberate 2.774 de autorizații, dintre care aproape 68% pentru zona rurală.

Față de aceeași perioadă a anului precedent, în decembrie 2017 s-a remarcat, de asemenea, o creștere a numărului de autorizații de construire eliberate în regiunea de dezvoltare de vest a țării și în București-Ilfov.

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])