Creștere peste așteptări a afacerilor Symmetrica

Reluarea investițiilor pe segmentul rezidențial s-a numărat printre factorii de creștere a business-ului producătorului de pavele și borduri vibropresate.

Symmetrica_1Evoluţia proiectelor în sectorul privat, reluarea investiţiilor pe segmentele rezidenţial, office şi comercial, alături de alocarea de fonduri pentru investiţii publice au avut un impact pozitiv în business-ul companiei în 2015. „Evoluţia pozitivă a sectorului construcţiilor, investiţiile realizate şi strategia adoptată anul aterior au dus la un avans peste aştepări al cifrei de afaceri. Astfel, dacă la începutul lui 2015 mizam pe o creştere cu cca. 5% a business-ului, la finele anului am realizat un avans de 17%. Astfel, anul trecut afacerile companiei s-au ridicat la 87 de milioane de lei (19,5 milioane de euro), comparativ cu 74 de milioane de lei (16,5 milioane de euro)”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

În ceea ce priveşte business-ul companiei pentru anul în curs, reprezentantul companiei mizează pe cel puţin menţinerea business-ului la nivelul anului 2015, dar şi pe livrarea unui volum similar de produse. „Estimările noastre sunt dictate de previziunile optimiste pe care le avem privind piaţa locală de profil şi cea a materialelor de construcţii. Astfel, cu siguranţă pentru acest an mizăm pe o creştere a cererii în proiectele private rezidenţiale, în mod special”, a mai adăugat Sebastian Bobu.

Symmetrica, producător de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător autohton, a înregistrat anul trecut un avans de peste 15% al cifrei de afaceri, ajungând astfel la un business 87 de milioane de lei (19,5 milioane de euro).

În 2015 compania a inaugurat o nouă linie de producţie ce a absorbit o investiţie de circa 1,5 milioane de euro. Şi în ceea ce priveşte volumul de produse livrate, Symmetrica a înregistrat în 2015 o creştere de 20% comparativ cu 2014. Astfel, anul trecut compania a livrat trei milioane de metri, comparativ cu 2,5 milioane de metri în anul precedent. Anul trecut, Symmetrica a avut o capacitate de producţie în cele cinci fabrici din România de 13.500 de metri de produse pe zi, atât pavele, cât şi borduri şi rigole.

„Anul trecut, 30% din business-ul companiei a fost adus de proiecte private, fie acestea comerciale, ori industriale, de proiecte rezidenţiale, iar 10% de vânzările în reţelele de bricolaj. Restul de 60% reprezintă livrările către proiectele publice”, a mai spus Sebastian Bobu.