Creșterea din turismul intern, o oportunitate pentru investitori. „Ne așteptăm la o schimbare de paradigmă”

Dezvoltatorul Nordis Group, care lucrează în prezent la un ansamblu mixt cu hotel de 5 stele și apartamente rezidențiale în zona de nord a stațiunii Mamaia, mizează pe creșterea turismului intern în următorul sezon pe fondul crizei sanitare și introduce un concept nou pe piața locală.

„Pe fondul crizei medicale cu care ne confruntăm, ne așteptăm la o creștere mai mare de 30% a turismului intern pentru sezonul viitor – 2021. Românii vor dori să își petreacă concediile mai aproape de casă și, de asemenea, considerăm că aceștia vor fi dispuși să investească mai mult în confort, care vine cu opțiuni considerabile pentru divertisment și opțiuni de petrecere a timpului liber”, a declarat Emanuel Postoacă, fondator Nordis Group.

„Ne așteptăm astfel la o schimbare de paradigmă, clienții vor lua în calcul mai mult ca oricând hoteluri care le oferă servicii de lux și care le pot oferi facilități sigure”, a mai adăugat el.

Investiția grupului în ansamblul Nordis Mamaia se ridică la 70 de milioane de euro, acesta urmând să cuprindă patru corpuri cu 730 de camere de hotel și 290 de apartamente. Complexul ar urma să dispună și de 10.000 de mp de plajă, de cel mai mare SPA din județul Constanța și de o galerie comercială premium, cu branduri de lux.

Conceptul propus de Nordis Group vine în întâmpinarea investitorilor și le oferă opțiunea de a achiziționa camere de hotel, care ar urma să fie închiriate tot către dezvoltator. Aceștia ar primi astfel o chirie fixă, fără să aibă grijă de întreținerea spațiului sau de închirierea sa către turiști. Randamentul este de 7% pe an, iar proprietarul beneficiază de șapte zile de vacanță pe an. Complexul ar urma să fie deschis 12 luni pe an, cu un grad de ocupare estimat la 90% în timpul sezonului și la peste 40% în extrasezon.

Primul corp a fost ridicat deja, are fațada terminată, iar acum se lucrează la amenajarea sa interioară. În prezent, lucrările de construire sunt în derulare pentru corpurile 2 și 3.

Citește și: Proprietățile dintr-o localitate de la 40 de km de București, tot mai căutate pe fondul izolării

Citește și: 80% din apartamentele One Mircea Eliade, precontractate. Când se mută primii proprietari?

Citește și: S-a dat startul lucrărilor pentru un nou proiect în Capitală. Investiția depășește 20 de milioane de euro

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])