Cu 30% mai multe proprietăți la vânzare în Constanța. Cum au evoluat prețurile?

Oferta de locuințe disponibile pe piața din Constanța s-a diversificat semnificativ în prima parte a anului, comparativ cu cea din primele șase luni ale lui 2018.

Numărul proprietăților aflate la vânzare a crescut cu 30%, cumpărătorii având de ales dintre 2.642 de apartamente și case. În același timp, prețurille au crescut.

Proprietarii au solicitat pentru apartamentele din acest oraș un preț mediu de vânzare cu 3% mai mare față de cel consemnat în prima jumătate a anului trecut. Marja de negociere pe care aceștia și-au luat-o a rămas aproximativ constantă, de circa 2,6%, dar durata de timp necesară găsirii unui cumpărători s-a schimbat, arată datele centralizate de Analize Imobiliare, platforma de real estate intelligence Imobiliare.ro.

Astfel, dacă în prima parte a anului trecut un apartament listat în Constanța se vindea în cel mult patru luni, acum durata maximă în piață se poate extinde la cinci luni.

Și prețurile caselor din acest oraș au crescut, de această dată cu 2%, ajungându-se la o medie de 909 euro/mp.

Proprietarii își iau aici o marjă de negociere puțin mai mare comparativ cu cea din intervalul ianuarie-iunie 2019, spre 5%. Ei găsesc, de altfel, și mai greu cumpărători față de cei care scot la vânzare apartamente, durata petrecută în piață de o astfel de proprietate ajungând și la 13 luni, în creștere față de perioada corespunzătoare a lui 2018, când tranzacțiile se încheiau în 5-9 luni.

Zonele unde locuințele s-au scumpit cel mai mult într-un an

Cea mai semnificativă creștere a prețurilor apartamentelor s-a putut sesiza, pe parcursul unui an, în zona IC Brătianu-Brătianu-Energia din Constanța.

Aici prețul mediu a crescut cu aproape 5%, ajungând în trimestrul al II-lea din 2019 la 1.110 euro/mp, la egalitate cu cel solicitat în zona Gara- ICIL-Abator. Apartamentele s-au scumpit cu 3,2% aici în aceeași perioadă, acesta fiind al doilea cel mai semnificativ avans înregistrat pe plan local.

Prețurile solicitate în cele două zone nu sunt însă și cele mai mari din oraș. Primul loc în top este ocupat de arealul Faleză Nord-Trocadero-City Park Mall – Capitol-Delfinariu.

La polul opus se află zona Poarta 6, singura din Constanța unde s-a înregistrat o scădere a prețului mediu într-un an, cu 0,2%. Aici poți cumpăra un apartament cu 990 de euro/mp.

Află mai multe detalii despre evoluția pieței rezidențiale din Constanța din cel mai nou raport publicat de Analize Imobiliare. Îl poți descăra gratuit mai jos.

Ești agent imobiliar sau dezvoltator pe piața locală din județul Constanța? Te invităm să participi la evenimentul nostru dedicat profesioniștilor în imobiliare.

CPI Constanța 2019 face parte din seria noastră regională și va fi organizat, pe 18 septrembrie, la Hotelul Iaki din Mamaia. Îți pregătim informații și date statistice relevante și aducem în fața ta un panel de specialiști în real estate. Găsești AICI detalii despre agenda evenimentului CPI Constanța 2019.

Iată și cum s-a desfășurat ediția de anul trecut.

Înscrierile se pot face deja pe site-ul dedicat seriei de evenimente CPI Regional 2019. Nu uita: participarea este gratuită, dar numărul de locuri disponibile în sală este limitat.

În 2019 sărbătorim 10 ani de evenimente marca CPI, prin intermediul cărora venim în sprijinul comunității cu informații de calitate, soluții, oportunități de networking, noutăți și încercăm să le oferim participanților toate instrumentele necesare creșterii business-urilor lor în real estate, dar și dezvoltării lor personale.

350 de profesioniști în imobiliare au participat la primele trei întâlniri din seria #CPIRegional2019. Calendarul următoarelor evenimente

#CPITimișoara2019: Ne paște o nouă criză? Patru specialiști în imobiliare răspund

#CPISibiu2019: Primul eveniment marca CPI organizat la Sibiu a reunit aproape 80 de profesioniști în imobiliare – FOTO+VIDEO

#CPIBrașov2019: Cristina Țîrea, Maurer Imobiliare – Apetitul pentru achiziții în scop investițional a crescut, pe fondul dezvoltării turismului

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])