Cum a ajuns cererea pentru închirierea locuințelor din nordul Bucureștiului să fie cu până la 40% mai ridicată

Locuințele de închiriat din zona de nord a Bucureștiului sunt foarte căutate la începutul anului 2018, pe fondul numărului tot mai mare al specialiștilor relocați în Capitală și angajați de marile companii care își au sediile în zona Barbu Văcărescu – Floreasca – Pipera.

Cererea pentru locuințele de închiriat aflate în zona de nord a Capitalei a crescut cu circa 30%-40% la începutul anului 2018 față pe perioada similară a anului trecut, pe fondul numărului mare de angajați relocați pentru a lucra pentru marile companii care își au sediile aici.

La mare căutare sunt apartamentele cu 2 camere, iar bugetul mediu pentru închirierea unei locuințe în această zonă a Bucureștiului este de circa 700-1.000 de euro/lună, potrivit reprezentanților Nordis.

Pe parcursul anul 2018 tendința cererii tot mai crescute pentru locuințele de închiriat aflate în zone precum Herăstrău, Aviației și Pipera observată încă din 2017 va continua să se mențină, potrivit datelor Nordis, citate de Profit.ro.

Care este profilul chiriașului care locuiește în nordul Bucureștiului

Tinerii care lucrează pentru companiile din această parte a orașului își doresc să închirieze apartamente premium, poziționate cât mai aproape de birou.

Managerii străini se orientează către vile sau apartamente exclusiviste amplasate în zone precum Herăstrău sau Primăverii. Chiria pentru o astfel de proprietate ajunge, de multe ori, să depășească valoarea de 2.500 de euro/lună.

Familiile de antreprenorii români, care au și copii, aleg de cele mai multe ori vile sau apartamente mari. Acești chiriași iau în considerare și vecinătățile unei proprietăți atunci când aleg să o închirieze. Ei sunt interesați, printre altele, de aproprierea locuinței față de o instituție de învățământ de prestigiu.

Creșterea numărului spațiilor de birouri stimulează și dezvoltarea de proiecte rezidențiale noi

Dezvoltarea polilor de birouri din Capitală aduce cu sine nu doar creșterea cererii pe segmentul de închirieri, ci și stimularea extinderii segmentului rezidențial în jurul acestora. În prezent, aproape 30% din stocul disponibil de proiecte moderne de birouri este concentrat în zona de nord a Capitalei. Desigur, dezvoltatorii au profitat de dorința bucureștenilor de a-și găsi locuințe cât mai aproape de birou și au venit în întâmpinarea acestora cu noi ansambluri imobiliare.

Miza va fi însă în viitorul apropiat pe alte zone bine dezvoltate sau în curs de dezvoltare pe segmentul de birouri. O zonă unde se prevăde o dezvoltare accelerată în 2018 pe segmentul rezidențial este Expoziției – Piața Presei Libere.

Un alt pol de birouri aflat în plină dezvoltare se găsește în zona de centru-vest a Bucureștiului (Grozăvești – Politehnică – Orhideea – Tudor Valdimirescu).

 

 

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])