Cum arată cererea pe segmentul de locuințe premium

Pe piața chiriilor, apartamentele premium cu 2-3 dormitoare și vilele cu 4-5 dormitoare au fost cele mai tranzacționate în T1 2016.

park residences 5Bugetele de închiriere medii au fost în jur de 1.500 euro pe lună în primul trimestru al acestui an, potrivit unui studiu realizat de către compania de consultanță imobiliară Nordis. Factorii determinanţi pentru un chiriaş în alegerea locuinței au fost, în această ordine: preţul, zona, tipul de proprietate (apartament sau vilă) finisajele şi mobilierul, dar şi facilităţile oferite de proprietate sau complex.

„Pentru majoritatea chiriașilor prețul este cel mai important criteriu de decizie. Chiar dacă solicită să viziteze și proprietăți a căror chirie este peste bugetul lor declarat, decizia finală va ține cont în primul rând de preț și abia apoi de calitatea amenajărilor sau facilitățile oferite de complex sau proprietate.
Există însă, mult mai rar, acei clienți pentru care bugetul este doar un parametru relativ. Pentru acest tip de chiriași contează suprafața utilă a spațiului, finisajele, mobilierul, dimensiunea teraselor și priveliștea și nu vor închiria proprietăți care nu se ridică la standardele lor”, afirmă Emanuel Poștoacă, General Manager, Nordis.