Cum au reacționat dezvoltatorii din Cluj-Napoca la pandemia de COVID-19? Oltean, Napoca Imobiliare: „Au fost obișnuiți cu o vânzare din inerție”

Dezvoltatorii din Cluj-Napoca nu și-au oprit munca pe șantiere, în ciuda situației fără precedent care a apărut pe fondul pandemiei de COVID-19, și au continuat să interacționeze cu potențialii clienți, dar de la distanță și selectiv, comunicând prin telefon sau organizând punctual vizionări în cazul în care aveau deja construcțiile finalizate. Pentru a avea rezultate și pe parcursul ultimelor săptămâni, unii dintre ei au apelat inclusiv la mici reduceri ale prețurilor.

„Dezvoltatorii din Cluj au fost obișnuiți cu o vânzare din inerție. (…) Acum s-au trezit puși în fața faptului împlinit, într-o situația în care clienții nu au mai sunat atât de mult, cel puțin în luna aprilie, pentru că luna martie încă a fost una foarte bună. Chiar dacă ordonanța de stare de urgență s-a dat în 16 martie, până la finalul lunii a fost destul de bine”, ne-a declarat Ioana Oltean, Managing Partner Napoca Imobiliare, în cadrul unui webinar CPI.

În acest context, unii dintre ei au apelat la creșterea comisioanelor pentru agenții colaboratori, pentru a face mai multe vânzări, după cum ne-a mai explicat ea.

 

Au existat și dezvoltatori care au apelat la ușoare reduceri ale prețurilor în ultimele săptămâni. „Unii nu vor nici să audă de o scădere de prețuri, dar o parte dintre ei consider că au fost destul de inteligenți și au lăsat oarecum lucrurile să meargă de la sine și, să nu fie totuși o perioadă moartă, au mai lăsat 100-150 de euro/mp”, ne-a mai spus OItean.

Luna trecută, prețurile au continuat să crească ușor per total în Cluj-Napoca, potrivit Indicelui Imobiliare.ro. Astfel, s-a ajuns la un preț mediu solicitat la vânzare pentru apartamentele noi și vechi din acest oraș de 1.826 de euro/mp. Acesta rămâne cel mai mare din țară.

La nivel național, s-a înregistrat însă o scădere de 1,7%, prețul mediu ajungând de la 1.391 la 1.367 de euro/mp util.

Citește și: Salariile din construcții, în creștere de la începutul lui 2020

Citește și: Efectele COVID-19 în Timișoara. Cum vor evolua prețurile și care sunt direcțiile în care se va concentra cererea în continuare

Citește și: Creșterea din turismul intern, o oportunitate pentru investitori. „Ne așteptăm la o schimbare de paradigmă”

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])