Cum își aleg tinerii din Generația Z locuința? Au alte priorități față de Millennials

Românii născuți în perioada 1983-2000, așa-zișii Millennials, pun pe primul loc, atunci când se află în căutarea unei noi locuințe, designul și stilul de viață sănătos. Tinerii născuți după 2000, membrii Generației Z, care intră acum pe piața forței de muncă, au însă cu totul alte priorități.

Tinerii din Generația Z consideră că este important să rămână conectați la pulsul orașului. Tot pentru ei, flexibilitatea este esențială. O zonă bine conectată la mijloace de transport în comun, cu acces la spații verzi, școli, spitale, piețe sau magazine, devine prioritară, susțin organizatorii Salonului Imobiliar București (SIB), cel mai mare târg de profil care se va organiza, în noiembrie, la Palatul Parlamentului.

Arhitectura contemporană și designul funcțional sunt alte criterii luate în considerare în selecția noilor proprietăți. Membrii Generației Z își doresc apartamente comportimentate eficient, cu spații de depozitare suficiente.

În plus, tinerii sunt dispuși să investească în achiziția unui nou apartament, dacă respectiva proprietate poate fi apoi revândută ușor, în cazul în care decid să se mute într-un alt oraș.

Peste 10.000 de apartamente fac parte din oferta celei mai noi ediții SIB, de la garsoniere cu prețuri ce pornesc de la 35.500 de euro la locuințe de pe segmentul de lux și penthouse-uri în zona centrală și de nord, ce ajung până la 1 milion de euro.

Se dă startul târgului de la Palatul Parlamentului vineri, 22 noiembrie, de la ora 12:00. SIB poate fi vizitat vineri, până la ora 19:00, sâmbătă (23 noiembrie) în intervalul 10:00-19:00 și duminică (24 noiembrie), între orele 10:00-18:00.

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])