Cum va evolua piața rezidențială din Capitală în 2019? Mădălina Cheptea, Raich&Raich Premium Real Estate: „Trimestrul III este cheia”

În prima jumătate a anului 2019, ne putem aștepta la o evoluție pozitivă a pieței rezidențiale din Capitală. Iată ce se va întâmpla însă spre sfârșitul anului, potrivit Mădălinei Cheptea, Managing Partner al agenției imobiliare Raich&Raich Premium Real Estate.

evolutie piata rezidentaila bucuresti

„Piața imobiliară, în ansamblul ei, va crește în semestrul I, datorită elanului din 2018, și va stagna în trimestrul III. Trimestrul IV va avea o evoluție dictată de două componente –  cursul valutar și recesiunea instalată în UE. Dacă leul slăbește și recesiunea se instalează, sectorul imobiliar va avea cel mai mult de suferit. Sectorul rezidențial va avea o evoluție diferită doar în trimestrul IV, în care, dacă ne vom afla în recesiune și statul nu va mai avea de unde să se împrumute, piața se va contracta cu 5%-7%”, ne-a declarat Cheptea.

„Trebuie să luăm totuși în calcul faptul că anul acesta este unul electoral și că astfel de ani au caracteristici speciale. ROBOR-ul, cu creșterea lui spectaculoasă din ultimul an, este un alt element de care trebuie să ținem cont. Trimestrul III este cheia pentru a vedea dacă România intră în recesiune sau nu”, ne-a mai explicat Managing Partnerul Raich&Raich Premium Real Estate.

Citește și: Este doctor în economie, dar și-a găsit vocația în real estate. Ce sfaturi le dă, după 15 ani de experiență, celor care vor o carieră în domeniu

Citește și: Cătălin Priscorniță, Blitz – „În perioada de criză, unii plâng, alții vând batiste. Haideți să vindem batiste fraților!”

Citește șiDaniel Tudor, The Concept – „S-a îmbolnăvit lumea de criză. Personal, văd stabilitate”

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])