Cum vor evolua prețurile locuințelor din Sibiu în 2019? „Trebuie să fim pregătiți pentru următorul val”

În ultimele luni s-a putut observa o ușoară scădere a prețurilor locuințelor din Sibiu, susține Delia Oană, director economic și de marketing al agenției Taboo Imobiliare, activă la nivel local din 2012. Lucrurile se vor schimba însă în a doua parte a anului, în opinia sa.

piata imobiliara din sibiu 2019

„Preconizăm că în prima jumătate a anului 2019 piața rezidențială din Sibiu se va stabiliza, putem vorbi de o viitoare corecție a prețurilor, urmând ca din a doua jumătate a acestui an să observăm o creștere moderată de data aceasta”, este de părere Delia Oană.

„Presupunem că va urma o perioadă mai puțin favorabilă pentru agențiile mici, iar pentru <jucătorii> mai mari de pe piața imobiliară va fi un an de perfecționare, de învățare, pentru a fi pregătiți pentru un următor <val>”, a mai adăugat aceasta.

Un alt lucru care merită menționat, spune Oană, este acela că din ce în ce mai mulți cumpărători sunt tot mai bine informați, încă dinainte de a trece pragul agenției, față de anii anteriori.

Taboo Imobiliare a obținut trofeul pentru „Cel mai puternic brand imobiliar local din Sibiu în 2018” la cea mai recentă ediție a Galei Profesioniștilor în Imobiliare.

Citește și: A pornit cu dreptul în carieră la 21 de ani coordonând vânzările în cadrul BCR BpL. Acum este directorul economic și de marketing al agenției cu cel mai puternic brand din Sibiu

Citește și: Ce spune un dezvoltator din Sibiu despre oferta disponibilă pe piața locală și despre obiceiurile de cumpărare ale locuitorilor

Citește și: Nicole Rosnovăț, Coldwell Banker Alpin: Prețurile nu scad în Brașov, dezvoltatorii ar putea „jongla”, în schimb, cu suprafețele locuințelor

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])