Cushman & Wakefield Echinox: În primul semestru au fost închiriate spații logistice și industriale de 360.000 metri pătraţi, plus 21%

Compania de consultanță imobiliară Cushman&Wakefield Echinox anunță o creștere de 21% a tranzacțiilor de închiriere de spații logistice și industriale. Bucureștiul a atras aproape 63% din volumul tranzacționat.

În primul semestru al anului 2021, volumul tranzacţiilor de închiriere de spaţii logistice şi industriale au atins o suprafață totală de 360.000 de metri pătrați, în creștere cu 21% față de perioada similară a anului precedent, potrivit datelor firmei de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox. După un volum de 200.000 de metri pătrați tranzacționați în primele trei luni ale anului, în cel de-al doilea trimestru dezvoltatorii au mai parafat tranzacții pentru spații cu o suprafață de 160.000 metri pătraţi.

Bucureștiul a atras aproape 63% din volumul tranzacționat, o activitatea importantă fiind observată și în Sibiu (7% din volumul tranzacționat), Timișoara și Pitești (câte 6%).
Cele mai importante livrări au fost reprezentate de un imobil nou cu o suprafață de 70.000 mp din cadrul CTPark Bucharest West, alături de centrul de distribuție de 58.000 mp livrat de WDP pentru Profi la Craiova și de ultima clădire (30.400 mp) a proiectului VGP Park din Timișoara.

În momentul de față, dezvoltatorii au în construcție spații noi cu o suprafață cumulată de peste 630.000 de metri pătrați. Bucureștiul rămâne cea mai activă piață, cu proiecte de peste 400.000 de metri pătrați în construcție, astfel că stocul modern de spații logistice din jurul Capitalei se apropie de pragul de 3 milioane de metri pătrați.

Citește și: Faza I din proiectul rezidențial Parcului20, dezvoltat de Cordia România, vândută în proporție de 85%. Faza II atinge un prag de vânzări de 40%

Citește și: Patru luni până la finalizarea clădirilor H4 și H5. Cum merg vânzările în cadrul ansamblului rezidențial H Pipera Lake?

Citește și: Apartamentele din stațiunile turistice. Ce proprietăți stârnesc interesul potențialilor cumpărători?

Jurnalist cu aproape 10 ani experiență în media. A publicat articole și interviuri în revista Danube Connects, Carpatair Magazine, iar mai târziu a practicat jurnalismul de televiziune în cadrul postului Digi24 din Timișoara. Activitatea sa în Imobiliare.ro este axată pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri și analize de piață menite să ofere informații semnificative în piața imobiliară din România. (Contact: [email protected])