Prețurilor apartamentelor vechi cresc tot mai puțin. Explicația dată de organizatorii SIB

Oferta tot mai mare de locuințe noi disponibile pe piață, pe fondul dezvoltării multor ansambluri rezidențiale de proporții, duce la încetinirea majorării prețurilor apartamentelor vechi scoase la vânzare.

Majorarea prețurilor apartamentelor vechi din România începe să încetinească, pe fondul dezvoltării unui număr tot mai mare de concepte rezidențiale integrate de proporții, spun organizatorii Salonului Imobiliar București (SIB), unul dintre cele mai importante târguri de profil, care a fost organizat la sfârșitul săptămânii trecute la Palatul Parlamentului.

Printre cele mai importante ansambluri rezidențiale mari din București, care vor fi dezvoltate pe parcursul următorilor ani, se numără Onix Park și AFI City, ambele urmând să scoată pe piață câte 2.000 de apartamente în zona Aviației, respectiv în zona Bucureștii Noi, dar și H Pipera Lake cu 1.350 de locuințe și Arbo Residence Mogoșoaia cu 1.000 de apartamente.

Aceasta este doar una dintre concluziile la care au ajuns organizatorii SIB în urma ediției de primăvară a târgului, la care au fost prezente 9.700 de persoane. Ei au mai remarcat și faptul că, în momentul de față, apartamentele premium din zona ultracentrală, dar și cele dezvoltate în centrul și în nordul Bucureștiului sunt la mare căutare în rândul clienților care dispun de cash și nu au în vedere solicitarea unor finanțări din partea băncilor pentru a face o astfel de investiții imobiliare.

Imobiliare.ro a fost partenerul media principal al acestui eveniment la care au fost prezentate peste 100 de ansambluri rezidențiale noi și care a inclus și o zonă special amenajată pentru agențiile care aveau în portofoliu apartamente în blocuri vechi, construite înainte de anul 2000.

Următoarea ediție a SIB va fi organizată în perioada 7-9 septembrie a acestui an.

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])