Primăriile nu pot construi infrastructura necesară în unele zone pentru că nu dispun de fonduri pentru a cumpăra terenurile pe care ar urma să fie dezvoltată aceasta, iar oamenii nu sunt dispuși să cedeze un metru lățime din proprietățile lor în acest sens, explică Antoanela Comșa, președintele AREI – Asociația Investitorilor de Real Estate din România.
„Am avut discuții, ca și asociație a investitorilor imobiliari, cu primari de sector sau cu primari din țară. Problema este că toată lumea așteaptă să vină primăria să ne facă drum, dar primăria are nevoie și de teren ca să facă acel drum, teren care ar trebui, în mod normal expropriat. În conformitate cu legea, primăria ar trebui să plătească niște bani pe acel teren, dar nu are de unde”, a declarat președintele AREI în cadrul emisiunii ZF Live.
Aceasta a mai adăugat că ar trebui să existe un consens între autorități și locuitorii din zonă „astfel încât ei să cedeze cu titlu gratuit o bucată de teren și atunci primăria să poată să facă acel drum, să poată să vină să tragă infrastructura necesară, fie că este vorba despre canalizare, apă și așa mai departe”.
Antoanela Comșa a menționat, totodată, că și atunci când autoritățile dețin teren, acesta este mic și insuficient pentru a construi un drum cu două benzi pe sens și trotuare.
„Sunt foarte multe cazuri în București și nu numai unde oamenii nu vor să cedeze un metru lățime sau un metru și jumătate din terenul lor pentru a se putea face infrastructura”, a mai spus președintele AREI.
Citește și: Antoanela Comșa, AREI: Nu cred că toate proiectele imobiliare anunțate se vor finaliza
Citește și: De ce se construiesc apartamente mici? Răspunsul dat de președintele AREI