Depoul și Terminalul Multimodal Străulești, puse în funcțiune. Parcarea costă 1 leu/oră – FOTO

Depoul și Terminalul Multimodal Străulești au fost puse de astăzi în funcțiune. Șoferii pot utiliza parcarea pentru o taxă de 1 leu pe oră. Proiectul care a necesitat o investiție de peste 360 de milioane de lei va ajuta la fluidizarea transportului de suprafață, având în vedere că în ultimii ani atât zona Străulești din Sectorul 1, cât și localitățile învecinate, precum Mogoșoaia sau Buftea, au înregistrat creșteri semnificative ale populației odată cu dezvoltarea segmentului rezidențial.

metrou străulesti
FOTO: Ministerul Transporturilor România

Terminalul Multimodal Străulești este unic în Capitală și dispune de 660 de locuri de parcare, de o sală de așteptare pentru cei care vor să își continue călătoria cu transportul public orășesesc sau interurban și de o autogară cu 11 locuri de parcare.

terminal multimodal straulesti
FOTO: Ministerul Transporturilor România

Acesta oferă acces direct la stația de metrou Străulești printr-o galerie subterană dotată cu trotuare mobile.

depou si terminal multimodal straulesti magistrala 4
FOTO: Ministerul Transporturilor România

Depoul Străulești are o suprafață de 11.000 de mp și cuprinde 13 linii.

metrou magistrala 4 straulesti
FOTO: Ministerul Transporturilor România

Acesta nu este singurul proiect de anvergură din zonă. Autoritățile au în vedere și construcția unui pasaj pentru fluidizarea traficului rutier din centura orașului, între autodrada A1 și DN2.

Citește și: Zona de sud a Capitalei, în continuă dezvoltare. Primăria Sectorului 4 vrea să prelungească magistrala de metrou până în apropierea centurii orașului

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])