Design interior: pardoselile decorative

Pardoselile decorative, o alternativă la cele ”clasice”, câștigă teren în segmentul rezidențial.

Casa Marcu_IMG_6778Deși țările vestice sunt recunoscute pentru folosirea sistemelor sintetice decorative, precum cele epoxidice și poliuretanice, pardoselile decorative reprezintă încă o noutate pe piața locală, fiind folosite în mod special în cadrul spațiilor comerciale. În ultimii ani, însă, cererile pentru astfel de amenajări au început să vină și din partea clienților din segmentul rezidențial.

„Chiar dacă aceste sisteme de pardoseli sunt mai puțin cunoscute, deschiderea tinerilor arhitecţi pentru depăşirea convenţionalului, tendinţa firească de maturizare a pieţei susţinută şi de numărul crescător al proprietarilor de vile, case de vacanță, spații de agrement și relaxare care au început să se inspire din locurile pe care le vizitează în străinătate au determinat o uşoară creştere a cererii pentru aceste sisteme de acoperire a pardoselilor. Un segment care prezintă potențial de creștere rapidă este reprezentat de piaţa locuinţelor”, a declarat Aurelian Pascale, manager divizie Flooring Sika România.

Potrivit reprezentantului companiei, primul loc pe piața locală de pardoseli este ocupat de cele industriale, într-o proporție de 50%. Topul este completat cu pardoselile comerciale (20%) și cele pentru parcări auto (20%). Restul, de 10%, este atribuit segmentului rezidențial.

„În ultimii ani am observat o cerere în creştere pe segmentul rezidenţial şi estimăm că, în 3 ani, procentul din piaţă ce revine acestuia va ajunga la circa 15%”, a menționat Aurelian Pascale.

În ceea ce priveşte piaţa de profil, Aurelian Pascale a subliniat că, în următoarea perioadă, se va observa un avans cu 5% al valorii şi volumelor determinat, cu precădere, de reluarea proiectelor imobiliare, atât rezidenţiale, cât şi comerciale, dar şi a celor industriale de mari proporţii.