Design-ul interior și tranzacțiile de toamnă

În care este vorba despre legătura dintre culorile la modă toamna aceasta și vânzarea de locuințe.

Chic Ville_Toamna_3-1Pe piața imobiliară bucureșteană, cele mai multe tranzacții au loc toamna, cel puțin acesta a fost cazul în ultimii doi ani. Astfel, în toamna lui 2013 au fost înregistrate, în București, 15.781 de tranzacții imobiliare, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Acest nivel a fost cel mai mare, pe anotimpuri, în anul 2013. La fel s-a întâmplat și anul trecut, când, toamna, au fost înregistrate 19.141 de tranzacții imobiliare.

Rămâne de văzut dacă și în această toamnă vor fi înregistrate cele mai multe tranzacții imobiliare din an. Deocamdată, la ANCPI sunt disponibile doar date pe primele trei luni din 2015, însă în iarna trecută (2014-2015) au fost înregistrate 15.841 tranzacții imobiliare, în creștere față de iernile 2013-2014 (13.431) și 2012-2013 (12.766).

Revenind la toamnă, este clar, așadar, că vorbim despre o perioadă cu potențial sporit în privinșa vânzărilor de locuințe. De aceea, nu strică să aruncăm o privire asupra tendințelor la modă în design-ul interior. Orice agent imobiliar știe că, în afară de caracteristicile tehnice și legale ale unei locuințe, aspectul interior contează foarte mult atunci când vine vorba de decizia de cumpărare.

Din punct de vedere cromatic, în acest sezon se remarcă nuanţele de verde, mov şi portocaliu, cel din urmă fiind ideal pentru combinarea cu albastrul indigo, pentru a evidenţia culoarea dovlecilor decorativi, sau cu nuanţele de mov, potrivit specialiștilor Chic Ville, conceptul de magazin home&deco 100% ambiental. Totodată, pentru închegarea unui spaţiu specific, aceștia recomandă accentele metalice cu finisaj cald, precum cuprul, un element reprezentativ pentru acest sezon.

În ceea ce priveşte materialele textile, inul şi cânepa se menţin în tendinţe şi în sezonul rece, fiind potrivite pentru decorarea pernelor, a ţesăturilor şi covoarelor cu scopul de a oferi o senzaţie amplă de căldură şi confort în locuinţă.

„Prin noua colecţie ne adresăm cu precădere clientului colecţionar-curator, adică acel tip de persoană care îşi doreşte decorarea spaţiului personal cu obiecte speciale, atent selecţionate în funcţie de preferinţele şi pasiunile proprii, cu scopul de a reda un ambient personalizat care să reflecte personalitatea proprietarului”, a declarat Marius Şerbănescu, director de achiziţii al Chic Ville.

Potrivit reprezentantului companiei, colecţia de toamnă din acest an cuprinde produse atent selecţionate în urma analizei trendurilor de design interior pentru acest sezon.