Diaconu, Immochan: ”Avem cerere foarte mare pentru locuințe”

Proiectul rezidențial dezvoltat de parteneriatul Immochan-Avantgarten la Brașov a depășit așteptările dezvoltatorilor.

Tatian Diaconu_CEO Immochan Romania_webAsocierea din 2016 cu un brand local recunoscut, Avantgarden, a condus la crearea proiectului Coresi Avantgarden, cu ambiția declarată de a crea 3.000 de locuințe noi în Brașov. 570 de apartamente în 13 blocuri sunt în construcție, cu livrare în 2017 și primul trimestru din 2018.

Iar cifrele vorbesc de la sine: 564 de apartamente din totalul de 570 distribuite în 13 blocuri din cadrul ansamblului Avantgarten de la Brașov au fost vândute din fază de proiect. ”Când ne-am apucat de rezidențial, am știut că nu știm să facem. Rezidențialul este o meserie diferită de retail și office. Norocul nostru la Brașov a fost Avantgarten, Daniela Kasper a avut curajul de a se asocia cu un dezvoltator mare. Am construit în alt fel, cu materiale și calitate bune, cu un preț de 900-950 de euro pe metru pătrat util”, spune Tatian Diaconu, CEO al companiei Immochan România, precizând că difernețele de preț dintre apartamentele vechi și cele noi sunt aproape inexistente în orașul de sub Tâmpa. ”Avem o cerere foarte mare în acest moment, dar intenționăm să păstrăm acest ritm de 13 blocuri pe an. Am putea să vindem cu 50-60 de apartamente mai mult, dar ar însemna să mărim foarte mult perioada de livrare și vrem să menținem controlul”.

Cu un plan de investiții curente de 170 de milioane de euro, compania și-a exprimat intențiile de dezvoltare a pieței românești. “Immochan își dorește să dezvolte în continuare acele locuri unice care să aducă bucurie oamenilor zi de zi. Aceasta orientare depășește cadrul unui proiect de retail, rezidențial, office sau logistic. Este o orientare către nevoile comunităților. Nu excludem dezvoltarea de activități noi, de proiecte mixte, în parteneriat. Ne dorim să devenim unul dintre actorii majori ce își propun să dezvolte România, în colaborare cu administrațiile locale și centrale.” declară Tatian Diaconu, CEO Immochan România.

Cu operațiuni în zona de retail, Immochan ”și-a construit legitimitatea din postura de partener privilegiat al hipermarketurilor Auchan, alături de care deține în Romania 23 de centre comerciale”, potrivit reprezentanților companiei. Echipa de 53 de oameni gestionează astăzi un portofoliu de 1.200 de parteneri și 150.000 metri pătrați suprafață închiriabilă.

Proiectul Coresi Shopping Resort deschis în martie 2015 (45.000mp GLA) a reprezentat prima etapă a acestui proiect și un punct de reper în industrie, printr-o poziționare în zona de ”retail societal”. Centrul este integrat în comunitate și răspunde nevoilor unei regiuni întregi, atrăgând în egală măsura localnici și turiști. Circa 9 milioane de vizitatori au trecut pragul centrului anul trecut.

O mare parte din centrele comerciale administrate de Immochan se află într-un proces de modernizare, prin care Immochan își dorește să aducă valoare adăugată clienților și servicii inteligente pentru shopping și socializare. Centrele comerciale din orașele Oradea și Satu Mare, au trecut deja prin acest proces și poartă azi emblema Aushopping. În 2017, Immochan va continua procesul de transformare a cinci centre comerciale reprezentând 30.000 mp și o investiție totală de 10 milioane de euro.