Dificultăți pe piața imobiliară? Ce spun dezvoltatorii

Imobiliare.ro a realizat un sondaj pe un eșantion restrâns de dezvoltatori pentru a afla dacă aceștia resimt în activitatea înregistrată pe parcursul lunilor septembrie-octombrie o scădere a cererii în rândul cumpărătorilor de locuințe noi sau o diminuare a numărului de unități vândute, pentru a veni cu un răspuns bazat pe experiența acestora din piață la discuțiile referitoare la apariția unui posibile crize în sectorul imobiliar în următoarea perioadă. Iată care au fost rezultatele sondajului.

sondaj dezvoltatori

Potrivit sondajului, 42% dintre respondenți susțin că nivelul cererii de locuințe nu a scăzut în septembrie-octombrie 2018 comparativ cu perioada corespunzătoare a anului trecut, ci din contră, că interesul cumpărătorilor s-a păstrat constant sau chiar a crescut în acest interval de timp.

Restul dezvoltatorilor care au participat la sondaj au menționat că pe parcursul lunilor septembrie și octombrie ale anului trecut au sesizat un nivel de cerere ușor mai ridicat față de perioada similară a lui 2018.

De menționat este și faptul că, potrivit răspunsurilor oferite, cei mai mulți dezvoltatori au vândut anul acesta, pe parcursul celor două luni, un număr mai mare de locuințe pe plan/fără CF față de perioada similară a anului trecut.

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])