Directorul FNGCIMM: „Am epuizat 5% din Prima Casă 2018”. Câte dosare se primesc zilnic

La doar câteva zile de la lansarea programului Prima Casă 2018, 5% din suma alocată pentru anul acesta a fost deja epuizată, potrivit directorului general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), Alexandru Petrescu.

De la demararea programului Prima Casă 2018, pe 15 februarie, reprezentanții FNGCIMM susțin că au epuizat deja 5% din plafonul alocat pentru anul în curs.

”Vă pot spune că programul a fost demarat pe data de 15 februarie și am epuizat până acum deja 5% din plafonul pe 2018. De pe 15 februarie, primim cam 60-70 de dosare Prima Casă pe zi”, a explicat directorul general al FNGCIMM, potrivit Agerpres.

Petrescu a mai explicat că durata necesară prelucrării unui dosar a scăzut de la 21 de zile, în 2017, la 5 zile, în prezent.

Plafonul pentru anul 2018 este de 2 miliarde de lei. Băncile partenere sunt Bancpost, Banca Comercială Română, BRD – Groupe Societe Generale, CEC Bank, Credit Agricole Bank România, Garanti Bank, ING Bank, Leumi Bank România, Marfin Bank, OTP Bank România, Piraeus Bank, Raifeissen Bank, Banca Românească, Banca Transilvania și Unicredit Bank.

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])