Divizia imobiliară din România a unei importante bănci, preluată de o companie italiană

Compania italiană Cerved Group, unul dintre principalii jucători cu activitate în sectorul analizei riscului de creditare, va prelua divizia de servicii imobiliare a băncii elene Eurobank, inclusiv subsidiarele sale din România și din Serbia. Cerved Group este prezent pe piața locală încă din anul 2014, prin divizia sa de colectare a creanțelor.

divizia imobiliara eurobank preluata de cerved

Tranzacția dintre Cerves Credit Management, o subsidiară a Cerves Group, și Eurobank Property Services va fi încheiată în primul trimestru al anului 2019, pentru 8 milioane de euro. Pe lângă această sumă, alte 5 milioane de euro vor fi achitate pentru atingerea unor rezultate economice până în anul 2023, se anunță într-un comunicat de presă emis de instituția bancară.

În paralel, Eurobank Property Services va intra, timp de trei ani, într-un angajament pentru furnizarea de servicii imobiliare către Eurobank. Acesta ar putea fi prelungit pe o perioadă de până la doi ani.

Astfel, divizia Cerved Credit Management plănuiește să își atingă obiectivele de extindere în alte state europene și de deschidere a unor birouri imobiliare locale specializate în evaluări și audit.

În același timp, reprezentanții Eurobank intenționează să adopte un model de business bazat pe externalizarea serviciilor imobiliare identificând în acest sens ca partener grupul Cerved.

„Eurobank Property Services SA va beneficia în România de sinergii comerciale și operaționale cu operațiunile de management de credit ale Cerves existente deja pe plan local”, a declarat Andrea Mignanelli, CEO al Cerved Credit Management Group.

Divizia imobiliară a Eurobank efectuează anual în România peste 10.000 de evaluări, fiind unul dintre principalii jucători de pe piața serviciilor imobiliare.

banner cpi gala

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])