E oficial. S-a aprobat bugetul pentru programul Prima Casă 2019

Executivul a aprobat plafonul total de garantare aferent Prima Casă 2019. Astfel, Ministerul Finanțelor Publice (MFP) alocă anul acesta 2 miliarde de lei programului dedicat românilor care își doresc să își achiziționeze o locuință.

buget prima casa 2019

În 2018, au fost acordate prin Prima Casă 20.423 de garanții cu o valoare totală de 1,9 miliarde de lei. Valoarea medie a garanției acordate a fost de 94.000 de lei. Tot pe parcursul anului trecut au fost acordate și 7.160 de promisiuni de garantare, în valoare totală de 800 de milioane de lei, conform datelor MFP.

Programul Prima Casă a fost lansat în anul 2009. De atunci și până la sfârșitul lunii decembrie 2018 au fost acordate prin Prima Casă 267.752 de garanții și promisiuni de garantare, cu o valoare totală de 23,7 miliarde de lei.

banner CPI national 2019

Finanțatori participanți în program sunt BRD, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Românească, Unicredit, Garanti, Piraeus Bank, Marfin, Credit Agricole și Leumi Bank.

Citește și: Anunțul ministrului Teodorovici despre Prima Casă 2019. „E un program social la urma urmei. Nu îți iei casă de 500 de mp”

Citește și: Creditele standard încep să câștige avans în fața programului Prima Casă. Mincu, BCR: „S-a schimbat puțin mentalitatea și apetitul clientului pe zona de finanțare”

Citește și: Cătălin Priscorniță (Blitz) – Prima Casă nu mai este un program relevant în Cluj

banner cpi gala

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])