Elisabeta Moraru – Country Manager Google: “Este o creștere în Google a căutărilor pentru case, terenuri”

Prezentă în cadrul sesiunii „Unu-la-unu, despre reinventare și succes”, din cadrul conferinței Imobiliare Hub ce se desfășoară astăzi, la București, Elisabeta Moraru – Country Manager/Google, a povestit despre interesele românilor în căutările din online.

„Căutările imobiliare au devenit populare în google trends: garsonierele se caută din martie, terenurile agricole sunt căutate dinspre Europa de Vest, terenurile şi casele încă sunt în top dar se observă şi căutări în zonele calde: Spania, Grecia, Cipru de când a început perioada de conflict,” Elisabeta Moraru – Country Manager/Google.

În ceea ce privește relocarea românilor în zonele rurale, una dintre tendințele majore manifestate pe piața rezidențială autohtonă în timpul pandemiei de COVID-19, Elisabeta Moraru observă că trendul se menține, în online.

“Am văzut în online, așa zisa “marea demisie”, așa cum este ea denumită în anul 2021. Este o creștere în google a căutărilor pentru case, terenuri. Aseară am văzut că în Brașov este o creștere mai mare. Este de văzut ce se întâmplă în următoarea perioadă, acum cu instabilitatea economică. Nu știu dacă putem să zicem ca vom vedea o stagnare și în zona de achiziții,” a mai subliniat aceasta.

Tot în cadrul conferinței, s-a vorbit și despre situația actuală din Ucraina și modul în care conflictul schimbă dinamica căutărilor din Google. Ultimele date arată că există o cerere din partea Ucrainei în zona de real estate din România.

Urmărește aici intervenția Elei Moraru din cadrul Imobiliare Hub 2022.

Jurnalist cu aproape 10 ani experiență în media. A publicat articole și interviuri în revista Danube Connects, Carpatair Magazine, iar mai târziu a practicat jurnalismul de televiziune în cadrul postului Digi24 din Timișoara. Activitatea sa în Imobiliare.ro este axată pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri și analize de piață menite să ofere informații semnificative în piața imobiliară din România. (Contact: [email protected])