Extindere de anvergură pentru unul dintre cele mai ample proiecte imobiliare din România. Până în 2033, 30.000 de rezidenți

Ansamblul rezidențial Cosmopolis, situat în nordul Bucureștiului, se va extinde cu încă 8.000 de locuințe până în anul 2033. Acesta este unul dintre cele mai ample proiecte imobiliare din România, investiția totală depășind, în 11 ani, suma de 300 de milioane de euro.

Complexul rezidențial Cosmopolis

La ora actuală, complexul cuprinde 3.500 de locuințe finalizate, apartamente și vile, și are circa 7.500 de locuitori. În următorii 14 ani, acesta se va extinde masiv pentru a acomoda, în total, 30.000 de rezidenți, potrivit declarațiilor făcute de Gabriel Voicu, directorul de vânzări și de marketing al Cosmopolis.

Aceste planuri încep să se transpună deja în realitate, dezvoltatorul Opus Land Development cumpărând, în 2018, încă 15 hectare de teren.

cosmopolis investitie

Cosmopolis dispune de 15 kilometri de drumuri și de un drum de acces cu patru benzi cu ieșire în Șoseaua de Centură a Bucureștiului. Ansamblul rezidențial cuprinde două parcuri, o plajă privată, numeroase piscine exterioare și terenuri de sport și un strip mall cu o suprafață de 4.000 de mp și parcare proprie.

„Va exista și un drum de acces către București-Ploiești. De anul viitor vom avea și o școală de stat”, a mai declarat Voicu, potrivit News.ro.

Dacă va ajunge la 30.000 de rezidenți, Cosmopolis ar urma să aibă mai mulți locuitori față de numărul actual din orașele-satelit din jurul Capitalei Otopeni, Buftea și Bragadiru și ar urma să se apropie vertiginos de populația totală a orașului Voluntari, cel mai mare centru urban al județului Ilfov din punct de vedere demografic.

Cosmopolis a câștigat premiul pentru „Cel mai puternic brand rezidențial” la ediția din 2018 a Galei Profesioniștilor în Imobiliare.

Citește și: Lucrările la ansamblul dezvoltat de Impact în zona Expoziției din București intră în faza a doua. Patru clădiri vor fi livrate în 2020

Citește și: Peste 1.200 de unități rezidențiale noi până în 2024, anunță Point Development

Citește și: Au ajuns cu construcția la etajul 10 din 15. 60% dintre apartamente sunt rezervate

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])