Extreme de prețuri pe segmentul de două camere

Cea mai ieftină locuință cu două camere din principalele piețe rezidențiale din România se află la Timișoara și costă 19.000 de euro.

constructie apartamente noiCele mai multe locuințe finalizate anul trecut în principalele piețe imobiliare din România – județele Timiș, Cluj, Iași,Constanța, Brașov și Municipiul București – au fost unități locative cu două camere, potrivit Institutului Național de Statistică (vezi graficul de la finalul articolului). Aceste date confirmă informațiile vehiculate de jucătorii din piața rezidențială potrivit cărora apartamentele cu două camere sunt cele mai cerute de către clienți.

Imobiliare.ro a realizat, recent, o comparație între cele mai ieftine și cele mai scumpe apartamente (prețuri cerute) cu una, două și trei camere disponibile spre vânzare în șase mari centre regionale ale țării. La limita inferioară de preț se situează, de regulă, locuințe confort doi sau trei în blocuri vechi din cartiere mărginașe, în vreme ce, la polul opus, se găsesc unități locative spațioase, în blocuri noi din zone exclusiviste.

Am selectat din acest studiu și redăm în cele ce urmează comparația pe segmentul locuințelor cu două camere, având în vedere că acest tip de unități locative este cel mai construit din România.

București

Un apartament cu două camere confort 2, din zona Giurgiului-Toporași, este disponibil la vânzare contra sumei de 21.000 de euro. Acesta are 35 de metri pătrați utili și este amplasat la etajul trei din patru al unui bloc din 1973.

Proprietarul unui apartament tip penthouse din zona Alba Iulia solicită un preț de 350.000 de euro. Locuința face parte dintr-un bloc cu 13 etaje din anul 1990 și a fost amenajată de un arhitect. Suprafața utilă interioară este de 70 de metri pătrați, la care se adaugă o terasă de 40 de metri pătrați (unde se găsește un jacuzzi pentru cinci persoane).

Timișoara

În zona Fratelia, un apartament cu două camere confort 3, cu o suprafață utilă de 25 de metri pătrați, costă 19.000 de euro; acesta este decomandat și este amplasat la etajul unu din patru.

În zona centrală a orașului, o locuință bicamerală de 80 de metri pătrați utili, amplasată într-un imobil construit în anul 1932, poate fi achiziționată cu 130.000 de euro.

Brașov

n cartierul Florilor, un apartament bicameral confort 2, cu o suprafață utilă de 35 de metri pătrați, este disponibil spre vânzare pentru 24.500 de euro.

În cadrul ansamblului rezidențial Bellevue Residence, din Centrul Istoric, o unitate locativă cu două camere poate fi achiziționată cu 219.000 de euro (+TVA). Aceasta este amplasată la parterul unui bloc cu cinci etaje și are o suprafață utilă de aproape 180 de metri pătrați.

Cluj-Napoca

În zona Cordoș, o unitate locativă cu două camere în bloc vechi, de 39 de metri pătrați, costă 25.900 de euro.

În centrul orașului, un apartament de 100 de metri pătrați, amplasat la parterul unei vile interbelice (din anul 1940) are un preț cerut de 185.000 de euro.

Constanța

În zona Km 5, un apartament nou cu două camere (construcție 2010) situat la mansardă, costă 24.000 de euro, la o suprafață de 47 de metri pătrați utili.

În zona Faleză Nord, o unitate locativă de 85 de metri pătrați utili, cu vedere la lacul Mamaia, se vinde cu 135.000 de euro, complet mobilată și utilată.

Iași

În zona Tătărași, o locuință bicamerală de 30 de metri pătrați utili, situată la parterul unui bloc vechi cu patru etaje, este disponibilă spre vânzare pentru 23.000 de euro.

La polul opus, într-un bloc nou-construit din zona Păcurari, un apartament cu două camere, de 100 de metri pătrați utili, poate fi achiziționat cu 100.000 de euro.