Fără vizite la ghișeele ANCPI, pentru evitarea răspândirii COVID-19. Ce documente pot fi obținute acum online

Din această săptămână toate solicitările trimise la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) de notari și de persoanele fizice sau juridice autorizate să execute lucrări de cadastru vor fi soluționate online. Măsura a fost luată cu scopul de a limita răspândirea COVID-19.

Reprezentanții ANCPI au actualizat sistemul informatic integrat de cadastru și carte funciară e-Terra, iar serviciile sunt oferite acum online.

„Măsura a fost implementată în decurs de patru zile și vine în sprijinul colaboratorilor pentru a le permite să-și continue activitatea în condițiile în care accesul în incinta oficiilor de cadastru și publicitate imobiliară nu mai este permis publicului, în scopul prevenirii și limitării răspândirii coronavirusului”, se explică într-un comunicat de presă emis de instituție.

„Notarii și persoanele fizice autorizate să execute lucrări în domeniul cadastrului pot trimite online cererile de înscriere în cartea funciară, dar și alte solicitări pe care le depuneau la ghișeu. Singura condiție este ca documentele respective să conțină o semnătură electronică calificată. Numai în prima zi au fost înregistrate online peste 30.000 de cereri – extrase de carte funciară pentru informare, încheieri de carte funciară, extrase pentru autentificare, extrase de plan cadastral, hărți și planuri, recepții tehnice, expertize judiciare”, mai menționează reprezentanții ANCPI.

În plus, primirea sesizărilor, a petițiilor și memoriilor se face încă de săptămâna trecută la ANCPI prin email, la adresa [email protected], sau prin poștă.

Obținerea documentelor online, cum ar fi extrasul de plan cadastral sau extrasul de carte funciară pentru informare, se face prin intermediul platformei https://epay.ancpi.ro/.

Citește și: Cum îi va afecta COVID-19 pe antreprenorii din România? Rezultatele unui sondaj CNIPMMR

Citește și: Am testat trei tool-uri pentru tururi virtuale. Alege-l pe cel potrivit pentru tine și diferențiază-te de competiție

Citește și: Impactul pandemiei de coronavirus, văzut prin ochii președintelui mondial FIABCI. Sfaturile lui pentru agenții imobiliari din România

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])