Finanțare asigurată pentru al doilea turn rezidențial din XCity Towers, Timișoara. Au și început lucrările de construcție

Dezvoltatorul arădean Wallberg a încheiat un contract de finanțare pentru construcția celui de-al doilea turn din ansamblul rezidențial XCity Towers, din Timișoara. Dezvoltatorul a pregătit organizarea șantierului și chiar a început lucrările de construcție, toate avizele necesare fiind deja obținute. În paralel, Wallberg finalizează construcția primului turn de apartamente, ce urmează a fi livrat în a doua parte a acestui an.

O investiție estimată la 75 de milioane de euro, complexul XCity Towers va fi compus din mai multe imobile rezidențiale de tip turn – acestea urmând a avea, în total, 955 de unități locative. Cea de-a doua clădire a proiectului, la care lucrările au și început, va avea un regim de înălțime de 16 etaje și va cuprinde 148 de apartamente – acestora adăugându-li-se și o componentă office de 700 de metri pătrați. Valoarea construcției este estimată la 12,5 milioane de euro, din care suma de 7,3 milioane de euro este acoperită de contractul de finanțare încheiat cu Garanti Bank (unul dintre partenerii bancari ai grupului, încă din 2015).

Luând în calcul noua clădire, numărul apartamentelor pe care Wallberg le are concret în dezvoltare pe piața timișoreană va urca la 287 de unități; la acestea se adaugă facilități precum peste 300 de locuri de parcare, o suprafață generoasă destinată spațiilor comerciale, dar și spații de birouri de aproximativ 1.400 de metri pătrați.

Citește și:
Wallberg Properties accelerează construcția XCity Towers, primul ansamblu cu turnuri rezidențiale din Timișoara

Adaptare la cerințele pieței

Potrivit reprezentanților companiei dezvoltatoare, mixul de apartamente integrează feedbackul din piață ținând cont de preferințele timișorenilor și va cuprinde mai multe tipuri de apartamente de tip studio, respectiv două și trei camere, cu terase generoase, sub formă de logie. Apartamentele cu două camere vor fi cele mai numeroase, ele fiind disponibile într-o varietate de tipologii, pentru a răspunde cât mai bine nevoilor de locuire ale tinerilor timișoreni. „Ca noutate, dezvoltatorul vine în întâmpinarea cererii ridicate pe segmentul locuințelor tricamerale cu un model optimizat și ergonomic, cu o suprafață de 64 de metri pătrați utili și două balcoane. Dezvoltatorul păstrează în conceptul propus elementele pentru care este recunoscut – semnătura Wallberg – pereții cu zidărie dublă între apartamente și balcoanele de tip logie pentru un plus de confort și intimitate, caracteristici cu atât mai necesare cu cât munca de acasă devine o normalitate”, au precizat reprezentanții Wallberg.

Despre demararea construcției în acest moment

Potrivit oficialilor Wallberg, decizia de a construi o clădire de 16 etaje în actualul context de piață, marcat de epidemia de Covid-19, concomitent cu finalizarea primului turn, vine ca urmare a succesului comercial înregistrat cu acesta din urmă. În momentul de față, unitățile locative din Tower One sunt contractate aproape în totalitate, iar lucrările au ajuns la partea de finisare a apartamentelor, fațada fiind deja terminată. „Astfel, în ciuda restricțiilor din ultimele luni, prima clădire va fi predată la termenul prevăzut, construcția având un avans considerabil înainte de pandemie”, au punctat reprezentanții Wallberg.

Citește și:
Valentin Morar, Wallberg Properties: „O criză imobiliară reală nu va fi, acest moment nu a surprins piața imobiliară într-o bulă”

„Proiectul nostru se bucură în continuare de un interes crescut din partea cumpărătorilor, iar rezervările au decurs conform planurilor, chiar și în perioada stării de urgență, dar mai ales odată cu relaxarea măsurilor. De asemenea, încheierea noului contract de finanțare, în actualul context, confirmă colaborarea excelentă cu Garanti Bank, dar și faptul că suntem o companie sustenabilă generatoare de valoare adăugată și proiecte de calitate. Clienții apreciază modul în care experiența noastră pe piața rezidențială este transpusă în calitatea proiectului, compartimentarea ergonomică, conceptul propus și ne oferă încredere. Dacă Tower One este rezervat aproape în totalitate, estimăm ca până la finalul acestui an să precontractăm spre 60% din apartamentele din Tower Two și să demarăm cât mai repede al treilea turn din ansamblu. De altfel, 30% din apartamentele din noua clădire au fost deja precontractate. Concomitent, pregătim construcția celei de-a treia etape din proiectul Sunnyville din Brașov, unde ne aflăm în faza de autorizare.”

Valentin Morar, CEO Wallberg

La limita dintre zonele Bucovinei și Torontalului, XCity Towers se află la câteva minute de principalele zone de atracție ale orașului, dar se bucură, în același timp, de o localizare privilegiată, retrasă, într-o zonă verde, departe de agitația marilor bulevarde. Zona Bucovinei din Timișoara este una dintre cartierele cel mai bine cotate (și căutate) din Timișoara, fiind recunoscută pentru viața liniștită. Calea Torontalului completează paleta de beneficii în materie de localizare prin accesul excelent, atât către zonele comercială și office ale orașului, cât și spre ieșirea către Mako și Szeged, locuri de petrecere a timpului liber preferate de timișoreni.

Despre Wallberg:
Wallberg este un dezvoltator cu o activitate de peste 16 ani pe piața din România, cu proiecte în Arad, Cluj, Brașov și Timișoara. În ultimii ani, dezvoltatorul a devenit recunoscut la nivel național pentru proiectul premium Arad Plaza, situat în centrul Aradului și finalizat în 2018, dar și pentru ansamblurile Sunnyville din Brașov și XCity Towers din Timișoara. Arad Plaza a primit titlul de Proiectul High End al Anului 2018, iar Sunnyville a fost desemnat Proiectul Mass-Market al anului 2019 de către Imobiliare.ro. Dezvoltatorul are un portofoliu de peste 170.000 de de metri pătrați construiți pe piața locală, alături de investiții estimate la un total de 100 de milioane de euro.