Finanțare de la Raiffeisen pentru componenta office a ISHO

Mulberry Development încheie un acord de finanțare cu Raiffeisen Bank pentru componenta de birouri din proiectul multifuncțional ISHO.

ISHO OfficeConcomitent cu lucrările de construcție la prima etapă a proiectului de birouri ISHO Offices, Mulberry Development, dezvoltatorul proiectului multifuncțional ISHO, alege soluția de finanțare pentru clădirea de birouri de nouă generație ce se va ridica pe Bdul Take Ionescu din Timișoara.

Dezvoltatorul a semnat un acord cu Raiffeisen Bank pentru finanțarea primei faze de dezvoltare a ISHO Offices, componenta de birouri din cadrul proiectului ISHO. “După un proces de selecție și analiză a propunerilor principalelor bănci din țară, am optat pentru soluția de finanțare a Raiffeisen Bank, un partener cu care am colaborat eficient și în alte proiecte. Apreciem în mod deosebit deschiderea, flexibilitatea și excelenta înțelegere a business-ului de care această instituție dă dovadă, calități esențiale pentru o bancă într-un proiect de asemenea anvergură”, declară Ovidiu Șandor, dezvoltatorul ISHO.

Aceasta prima etapă prevede livrarea unei suprafețe închiriabile de 16.500 de metri pătrați de birouri de nouă generație, dezvoltatorul propunându-și să construiască cele mai dorite spații de muncă din Timișoara și regiunea de vest a țării. Pentru acest lucru se bazează pe cel mai bun amplasament disponibil din oraș, conceptul multifuncțional și pe un mix ideal de servicii. Lucrările de construcție propriu-zise au demarat în această primăvară, iar primele birouri vor fi disponibile începând cu luna martie a anului viitor.

„Avem o colaborare de peste 15 ani ani cu dezvoltatorul Mulberry Development, timp în care am construit un parteneriat durabil.  Mulberry Development face parte din companiile curajoase, care nu se tem să inoveze și să aducă pe piață proiecte de anvergură, unice – integrând atât birouri, cât și rezidențial, servicii și retail – și să transforme comunitățile unde activează. Așa ceva ne dorim și noi în Raiffeisen Bank – avem capacitatea și know-how-ul să susținem proiecte care fac istorie și schimbă fața unor comunități” a spus Cristian Sporis, vicepreședinte Raiffeisen Bank.

În același timp, Mulberry Development poartă discuții avansate cu mai multe companii interesate de proiect. Este vorba atât despre firme care își vor extinde activitatea în Timișoara, cât și despre companii noi care vor intra pe piața locală și care doresc să ofere angajaților cel mai bun mediu de lucru. “Se anunță o perioadă dinamică pentru zona noastră. Există un interes crescut în piață dinspre companii cu activitate în domeniul IT si telecom dar și automotive, engineering și servicii. Dincolo de nevoia efectivă de spațiu suplimentar de lucru, observăm un interes tot mai mare din partea companiilor în a oferi angajaților lor cele mai bune condiții, cele mai moderne birouri, acces la cele mai bune servicii pentru a se poziționa și diferenția pe piața muncii”, adaugă Ovidiu Șandor.

Proiectul multifuncțional ISHO prevede trei etape de dezvoltare. Prima etapă va fi livrată în prima parte a anului viitor. Întregul proiect va fi finalizat până în 2020, rezultând o clădire de birouri de nouă generație cu o suprafață de peste 50.000 mp, 1.200 de apartamente 2.000 de locuri de parcare, un hectar de parcuri și spații verzi, precum și restaurante, terase, after-school, debarcarder și stație de vaporetto, facilități sportive și diverse funcții comerciale. Un accent deosebit este pus pe caracterul integral al ansamblului, gândit să cuprindă, în afara locuințelor și birourilor, spații publice de calitate, precum și servicii și facilități care vor crea cel mai modern și calitativ cartier al Timișoarei.