Fondatorul Sameday Courier investește într-o franciză RE/MAX

Octavian Bădescu, cunoscut pentru fondarea unor afaceri precum Sameday Courier și Retailplus Eastern Europe, va deschide în august RE/MAX Freedom Group.

Octavian BadescuSegmentul rezidențial devine tot mai sofisticat, iar apariția în piață a unui antreprenor care a fondat afaceri de succes, din care au făcut exit, nu face altceva decât să confirme acest aspect. Octavian Bădescu nu este la prima afacere în rezidențial.

“Principalul motiv pentru care am luat decizia de a investi într-o franciză imobiliară a fost interesul pe care l-am avut in ultimii ani pentru piața de real estate, mai ales pe segmentul pe care RE/MAX este lider de piață, cel rezidențial, zona pe care sunt eu insumi sunt investitor”, spune antreprenorul. ”În plus, am analizat această oportunitate de peste jumătate de an, informându-mă la un nivel destul de detaliat cu privire la piața internă și la evoluțiile de la nivel internațional, în special ale brandului RE/MAX. Am studiat mai multe modele și am concluzionat că, la acest moment, acest proiect este cel potrivit pentru a mă implica.”

Acesta a subliniat că, în acest moment, pe piața imobiliară locală există un potențial semnificativ, mai ales ținând cont de caracteristicile pieței, de nevoile existente privind un serviciu de calitate și de peisajul concurențial și economic actual.

“Pe o piață atât de efervescentă cum este cea de real estate, există o nevoie atât a vânzătorilor, cât și a cumpărătorilor pentru servicii de consultanță imobiliară de calitate. Tocmai din acest motiv, filosofia RE/MAX privind reprezentarea exclusivă, lucrul în serviciul vânzătorilor și oferirea unor servicii implicite comisionate cu 0% la cumpărători, poate fi cheia pentru a genera încredere și a derula cu profesionalism o astfel de activitate”, a mai spus Octavian Bădescu.

Apariția unor antreprenori care știu ”cu ce se mânâncă” afacerile înseamnă, fără doar și poate, o nevoie în creștere de profesionalizare a breslei, iar Octavian Bădescu este de părere că piața imobiliară locală se va educa din ce în ce mai mult și că agenții imobiliari vor învăța care este modul corect de abordare a clientului, treptat fiind percepuți ca profesioniști în domeniu, nu doar ca persoane care intermediază o tranzacție.

Potrivit afirmațiilor sale, antreprenorul își propune, într-un plan ce acoperă un orizont de timp de 8 ani, ca RE/MAX Freedom Group să depășească ca și anvergură proiectele sale antreprenoriale precedente.

Prin afilierea la reţea, RE/MAX Freedom Group are avantajul de a face parte dintr-o afacere în care, în acest moment, există pe plan local peste 170 de agenţi în cele 11 orașe unde este prezentă RE/MAXRomania.

“Planul meu ca antreprenor este să cresc business-ul RE/MAX Freedom Group, un brand care valorizează libertatea, una dintre aspirațiile cele mai înalte ale fiecărui om, aspirație pe care cei cu o mentalitate antreprenorială o vizează cu precădere, iar lucrul în echipa noastră o poate oferi”, a mai declarat Octavian Bădescu.

În contextul noii francize inaugurate, RE/MAX își continuă planurile de expansiune din acest an, punând accent pe București, principalul pol de dezvoltare imobiliară al țării, unde sunt vizate 25 de francize în următorii ani.