Fondurile Prima Casă pentru anul 2018 au fost epuizate deja în proporție de 40%

În primele patru luni ale anului 2018 a fost epuizată o sumă echivalentă cu circa 40% din bugetul alocat pentru programul Prima Casă, spun reprezentanții Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM).

prima casa mai 2018

„Circa 800 de milioane de lei din cele două miliarde de lei alocate pe anul 2018 pentru Prima Casă au fost deja epuizate. Putem spune că aproape 40% din fondul anul este deja epuizat”, a declarat Alexandru Petrescu, directorul general al FNGCIMM, în cadrul unui eveniment organizat la Timișoara, potrivit Ziarul Financiar.

Acesta a mai adăugat că doar în regiunea de vest a țării au fost garantate prin intermediul fondului 376 de locuințe, cu aproape 38 de milioane de lei.

Petrescu a menționat, de asemenea, că Prima Casă ar putea să se extindă pe o perioadă de timp mai lungă decât era de așteptat.

“Programul se bucură de succes şi în continuare, iar în funcţie de strategia ministrului de Finanţe, programul probabil va continua şi dincolo de 2021, data limită la care ar trebui să se oprească, conform strategiei actuale”, a explicat el.

Zilnic se primesc circa 60-70 de dosare Prima Casă, conform informațiilor făcute publice de către reprezentanții FNGCIMM. Durata necesară prelucrării unui astfel de dosar a scăzut de la 21 de zile, în 2017, la 5 zile, în prezent.

Citește și: Ce spune ministrul Mediului de Afaceri despre programul Prima Casă

Citește și: Geo Mărgescu, CEO Forte Partners: Produsele create de Prima Casă nu sunt benefice pentru viitorul pieței imobiliare. Ce ar trebui să încurajeze, în schimb, statul

Citește și: Anca Bidian, CEO Kiwi Finance: „Nu moare nimeni fără Prima Casă”

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])