Fondurile Prima Casă pentru anul 2018 au fost epuizate în proporție de 75%. Câte garanții s-au acordat până acum

Aproape 75% din bugetul dedicat în 2018 programului Prima Casă au fost epuizat deja, potrivit reprezentanților Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (FNGCIMM).

prima casa 2018

„Popularitatea programului este confirmată și în 2018, al zecelea an de derulare, când plafonul alocat, în valoare de 2 miliarde de lei, a fost utilizat până la această dată în proporție de aproape 75%, acordându-se în primele 8 luni ale anului curent circa 16.600 de garanții și promisiuni de garantare”, a declarat Alexandru Petrescu, directorul general al FNGCIMM, cu câteva zile înainte de deschiderea Salonului Imobiliar București, unul dintre cele mai importante târguri de profil.

„Programul își menține scopul social, contribuind direct la creșterea calității vieții tinerilor, fapt confirmat de prezența în portofoliul Fondului a unui procent de peste 70% de beneficiari cu vârsta de până la 35 de ani, generând totodată efecte de creștere conexe în sectorul construcțiilor și industriilor de producție mobilier și amenajări rezidențiale”, a mai adăugat Petrescu.

Citește și: Ce locuințe preferă românii care apelează la Prima Casă

Salonul Imobiliar București este organizat, în perioada 7-9 septembrie, la Palatul Parlamentului.

Foto: Facebook Salonul Imobiliar București/ Dan Puiu

La eveniment vor participa mai bine de 100 de expozanți cu o ofertă ce cuprinde peste 10.000 de unități locative din toate zonele Bucureștiului, dar și locuințe de vacanță. În premieră, vor fi expuse oferte imobiliare din Dubai.

Imobiliare.ro este partener media principal al Salonului Imobiliar București.

Citește și: ADIRU despre Prima Casă: Ar trebui analizați factorii pozitivi, nu doar cei negativi sau financiari. Programul a adus românii din diaspora

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])