Forte Partners, 37 mil. euro în Aviației Park

Forte Partners, dezvoltator cunoscut pe piața locală pentru succesul dezvoltărilor de clădiri de birouri clasa A, investește 37 de milioane euro într-un nou proiect rezidențial.

Imagine Aeriena_Aviatiei ParkAviației Park va include 352 de unități și este amplasat în zona de nord a Bucureștiului, în cartierul Aviației.  “Am ales să testez formula de business pe care o aveam în minte înainte de a trece la scara unei dezvoltări cu sute de apartamente. Am lucrat în echipă cu biroul de proiectare ADNBA și am pus bazele unei noi divizii, Forte Partners Residentials”, declară Geo Mărgescu, fondator și CEO al Forte Partners.

Echipa Forte Partners și-a propus un plan de dezvoltare care a presupus consolidarea portofoliului de office și intrarea pe segmentul rezidențial. Capacitatea de livrare și dezvoltare de produs pe acest nou segment a fost testată de Geo Mărgescu la scara a trei proiecte rezidențiale tip boutique: Londra 27, Calderon 80 și Suvenir 1. Proiectul Londra 27 este vândut integral și a fost distins recent cu premiul Anualei de Arhitectură București 2017, secțiunea Locuințe. Calderon 80 și Suvenir 1 se află în diferite etape de lucru.

Aviației Park a primit autorizația de construcție pentru prima fază și va demara execuția în vara acestui an. Proiectul include patru clădiri și se va livra în două etape. Prima fază include două blocuri, 176 de apartamente și studio-uri, care se vor finaliza în termen de 18 luni de la data începerii lucrărilor. În cea de a doua etapă se vor preda următoarele 176 de unități, livrate cu un ecart scurt, de numai șase luni de la data finalizării primei faze, potrivit anunțului făcut de către dezvoltator.

Aviației Park își propune să răspundă unei nevoi reale de locuințe medium-high în zona de nord a orașului. Peste 50% din suprafața proiectului va fi reprezentată de spații verzi. Din cei 15.000 de metri pătrați de teren, numai 3.700 metri pătrați vor fi ocupați de amprenta celor patru clădiri. Peste 11.000 mp sunt dedicați piațetei, aleilor pietonale, drumurilor de acces și vegetației, cu aliniamente de copaci și plante perene, concepute pentru o armonie a grădinilor în fiecare sezon.

“Am analizat fiecare detaliu, de la circulații la ergonomia spațiului, de la necesitatea unui lobby amplu, cu atrium de șase metri înălțime și până la nivelul de zgomot sau confortul termic. Este un proiect aparte, în care avem mare încredere și care a generat deja peste 60 de rezervări în etapa de pre-vânzare” explică Geo Mărgescu.

Regimul de înălțime al blocurilor este de P+10, în vreme ce suprafața utilă a studio-urilor și apartamentelor de până la patru camere variază între 50 și 150 de metri pătrați.