Fricile cumpărătorilor americani de locuințe

Creșterea prețurilor este cea mai mare temere a cumpărătorilor potențiali de locuințe din Statele Unite ale Americii.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-retro-happy-family-house-real-estate-modern-flat-design-concept-template-vector-illustration-image44591006În urmă cu un an, jumătate dintre cumpărătorii potențiali de locuințe din Statele Unite ale Americii erau îngrijorați, în procent de aproape 50 %, de stocul limitat de locuințe aflate la vânzare, potrivit unui sondaj realizat de Redfin Research Center, în timp ce prețurile reprezentau cel de-al doilea motiv de îngrijorare.

În acest an, potrivit sondajului, posibilitatea ca prețurile să crească este principala temere, resimțită de 27 % dintre respondenți. Pe locul al doilea se situează concurența prea mare din partea altor cumpărători (17%), urmată de insuficiența ofertelor existente pe piață (14%). Cumpărătorii potențiali din SUA mai sunt speriați de faptul că, înainte de achiziție, trebuie să vândă locuința pe care o au (8%) și de perspectiva de a nu avea suficienți bani pentru plata avansului (6%).

În ciuda acestor temeri, vânzările de locuințe unifamiliale nou construite au crescut cu 5,4 %, atingând un nivel anaul ajustat sezonier de 507.000 de unități vândute în iulie, potrivit National Association of Home Builders (NAHB). ”Constructorii noștri raportează un interes crescut și cumpărători mai serioși și construiesc în continuare în anticiparea afacerilor viitoare”, spune Tom Woods, președinte al NAHB.