Geo Mărgescu: ”În nord e nevoie de proiecte rezidențiale”

CEO-ul Forte Partners este de părere că nordul Bucureștiului duce lipsă de proiecte rezidențiale, în timp ce în zona central-vestică este nevoie de mai multe spații office.

Poza Stefan cel MareDezvoltatorul imobiliar Forte Partners a derulat în 2016 două proiecte de birouri cu o valoare cumulată de piață de 100 de milioane de euro: Ștefan cel Mare, clădire boutique poziționată central (19,5 milioane de euro) și The Bridge, parc de afaceri poziționat în zona pasajului Basarab (80,5 milioane de euro).

”2016 a fost un an foarte bun pentru noi, am finalizat prima clădire sub brandul propriu: proiectul Ștefan cel Mare, închiriat în proporție de 100%, și am demarat lucrările pentru parcul de afaceri The Bridge, pentru care am semnat cea mai mare tranzacție din piața de birouri a anului trecut cu BCR, 18.000 mp”, a declarat Geo Mărgescu, CEO & Fondator, Forte Partners, adăugând că în nordul Capitalei, zonă în care în prezent există un stoc de peste 770.000 de metri pătrați de spații office, este nevoie de proiecte rezidențiale, în timp ce zona central-vestică a orașului prezintă oportunități însemnate în privința clădirilor office.

Proiectul Ștefan cel Mare a fost desemnat cea mai buna dezvoltare office de mici dimensiuni (Best Small Office Development of the Year) în cadrul galei CIJ Awards 2016. Totodată, clădirea a primit și certificarea verde BREEAM, cu rating-ul ”Very Good”, Design.

Lucrările de construcție la The Bridge sunt în grafic, în acest moment fiind ridicate opt niveluri din totalul de 13 (2S+P+10). Păstrând valorile ecologice ale grupului Forte, proiectul The Bridge urmează să fie și el certificat drept ”clădire verde”. Finalizarea primei faze este prevăzută pentru toamna acestui an.

”Planurile pentru 2017 includ livrarea primei faze a parcului de afaceri The Bridge, precum și începerea lucrărilor la faza a doua, un proiect de 20.000 mp, pentru care s-au obținut avizele necesare, urmând să primim în scurt timp autorizația de construcție ”, a mai spus Geo Mărgescu.