Gindi Group relansează G ViTown în parteneriat cu Shimon Galon

Ansamblul rezidențial este unul dintre proiectele anunțate înainte de criză și ”înghețate” ulterior, care însă revin în această primăvară, la tIMOn.

Gindi-salon_urban_view01185962957193600430Acum șase ani, în iunie 2009, mă întâlneam cu Kfir Gindi, pe atunci managerul general și acționar al companiei Gindi Rom, dezvoltatorul ansamblului rezidențial G ViTown, în showroom-ul din strada Vântului, în sudul Capitalei. Interviul a fost publicat în luna iulie a aceluiași an în ”Expert Imobiliar”, suplimentul ziarului Adevărul, al cărui editor coordonator eram în acea vreme (citește articolul aici). Proiectul tocmai fusese modificat, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienților, remodelate în urma debutului crizei economice. ”În septembrie anul trecut (septembrie 2008 – n.red.) aproape că aveam autorizația de construcție pentru vechiul proiect. În urma cercetării de piață (reprezentanții Gindi spuneau, la acea vreme, că bugetul alocat cercetării de piață este de 100.000 de euro pentru fiecare proiect), am regândit proiectul și venim acum cu produsul potrivit pentru vremuri de criză”, spunea Kfir Gindi, care s-a născut în 1981, în Rishon Letzion, Israel, dar a cărui bunică s-a născut la Piatra Neamț.

Primul proiect, anterior celui regândit în 2009, era compus din locuințe de trei și patru camere, cu prețuri cuprinse între 180.000 și 200.000 de euro, plus TVA. Prețuri de boom. Kfir Gindi miza, în urmă cu șase ani, pe programul ”Prima Casă”, ce tocmai fusese aprobat prin ordonanța de urgență 60/2009. Prețurile apartamentelor cu două camere din viitorul G ViTown erau, conform noului proiect de atunci, de 80.000 de euro plus TVA 5%. Lucrările la ansamblu nu au mai fost însă demarate, experiența arătând oricum că ”Prima Casă” a ”plafonat” prețurile apartamentelor, în primii ani, la 60.000 de euro pe unitate cu două sau trei camere.

Anii au trecut, ”Prima Casă” a devenit principalul instrument de creditare prin care românii și-au cumpărat case și n-am mai auzit nimic de Gindi Group și proiectul G ViTown. Până acum câteva zile.

”Grupul israelian Gindi Group revine în România cu proiectul GViTown , complex rezidenţial situat în zona Mihai Bravu, Şoseaua Vantului nr. 4-6, la doar 2 minute de staţia de metrou. Mai mult, investitorul are ca partener în dezvoltarea proiectului firma Real-Sol, deţinută de Shimon Galon, fostul şef al companiei israeliene în România, GTC”, se arată în comunicatul de presă care anunță ediția de primăvară a Târgului Imobiliar Național (tIMOn), care va avea loc între 16 și 19 aprilie în Piața Constituției. ”Complexul dezvoltat de Gindi Group, doar unul dintre proiectele care sunt scoase de la naftalină de către dezvoltatori la tIMON, este format din 324 apartamente, realizate în patru faze. Prima fază va cuprinde 81 apartamente – studio-uri şi apartamente cu două camere şi suprafeţe începând de la 50 metri pătraţi.”

Potrivit reprezentanților tIMOn, în ultimul an, un număr din ce în ce mai mare de investitori care anunţau proiecte rezidenţiale înainte de criză, blocate din cauza căderii pieţei, au început să reia dezvoltările, dar după o ajustare dramatică a planurilor iniţiale atât ca suprafeţe, număr de locuinţe, cât şi ca preţ. ” Piaţa s-a schimbat, iar dezvoltatorii care vor să continue să existe pe această piaţă s-au adaptat la noile condiţii. Sunt multe exemple de dezvoltatori care au proiectat şi construit locuinţe fără nicio legătură cu realitatea. Tendinţele din ultimii doi ani au creat premisele ca investitorii să înceapă să ia în considerare revenirea şi reluarea investiţiilor în România”, spune Vlad Vlăsceanu, directorul tIMOn.

Ediția de primăvară a tIMOn începe în date 16 aprilie în Piata Constituției din București, Printre dezvoltatorii prezenți se numără Adama, Hercesa, Tagor, Volumetric, RPF, Cosmopolis, Green City.