Grupul Teraplast achizitioneaza 50% din Depaco-Wetterbest

Grupul Teraplast, unul dintre principalii producători de materiale pentru piața construcțiilor, va achiziționa pachetul de 50% din compania Depaco, al doilea jucător de pe piața de țiglă metalică prin brandul Wetterbest. 

DepacoPotrivit reprezentanților săi, achiziția este una strategică pentru Grupul Teraplast în contextul în care subsidiara TeraSteel este liderul pieței de structuri metalice zincate, iar noile produse ce vor intra în portofoliu vor fi complementare.

Mircea Hotoleanu, Director General Teraplast: „Depaco este o companie solidă și estimăm că prin parteneriatul cu Teraplast va putea accelera trendul de creștere și de dezvoltare. Apartenența la Grupul Teraplast va genera pe de o parte sinergii de aprovizionare, iar pe de altă parte va dezvolta piața de desfacere, în principal în zona Transilvaniei și pe piețele externe, în contextul în care peste 20% din cifra de afaceri a Grupului Teraplast se realizează din export”.

Dragoș Irimescu, Director General Depaco: „În ultimii ani am primit mai multe oferte de cumpărare, în principal de la fonduri de investiții, însă nu le-am dat curs pentru că ei de cele mai multe ori vin cu bani, însă nu au know-how în domeniu. În schimb, Teraplast este un grup industrial cu tradiție și cu expertiză în domeniu, care activează pe piață de peste 120 de ani și avem încredere că se va implica în dezvoltarea viitoare a business-ului pe care l-am construit. Prin asocierea cu Grupul Teraplast vom avea o putere mai mare de negociere la furnizori, și în plus vom avea acces la un portofoliu de mii de clienți din zona Transilvania și de pe piețele externe. În contextul sinergiilor ce se vor crea țintim poziția de lider pe piață în domeniu”.

Achiziția pachetului de părți sociale este condiționată, între altele, de aprobarea acestei tranzacții de către Adunarea Generală a Acționarilor Teraplast SA și de obținerea avizului favorabil din partea Consiliului Concurenței.

”Precizăm că valoarea achiziției părților sociale de 50% din compania Depaco SRL nu depășește pragul de 10% din cifra de afaceri aferentă ultimelor situații financiare anuale ale Teraplast SA”, spun reprezentanții Teraplast.

Compania Depaco a fost înființată în anul 1999 și este al doilea producător de țiglă metalică de pe piața din România. În prezent, procesul de producție din fabrica Depaco de la Băicoi se desfășoară pe mai mult de 40 linii automate: pentru țiglă metalică cu diverse profiluri, pentru tablă cutată, pentru sistemul de jgheaburi și burlane și pentru multe alte accesorii. În anul 2016 firma a avut o cifră de afaceri de 130 milioane de lei, EBITDA de 15,76 milioane de lei și un profit net de  11 milioane de lei.