Hanner intră pe piața de birouri din România

Dezvoltatorul lituanian, cunoscut în România pentru ansamblul rezidențial The Park, a achiziționat terenul fostei Fabrici de Bere Grivița.

Teren-Fabrica-de-Bere-1-2Hanner Holding, compania lituaniană de dezvoltare imobiliară cunoscută în România în special pentru dezvoltarea proiectului rezidențial The Park, se extinde pe piața locală prin achiziția terenului fostei Fabrici de Bere Grivița, din zona de centru-vest a Bucureștiului. Această achiziție marchează intrarea Hanner pe piața de birouri din România, continuând astfel creșterea organică a companiei după succesul înregistrat cu proiectul The Park, dar și proiectele Carol Park Residence și City Center.

Hanner a achiziționat un teren cu o suprafață de 11.000 mp, amplasat în zona Grozăvești, în imediata apropiere a stațiilor de metrou Grozăvești și Basarab. Terenul, care găzduiește trei clădiri monument – dependințele Mălțărie, Orzărie și Corp Administrativ ale fostei Fabrici de Bere Grivița – a fost cumpărat în schimbul sumei de cinci milioane euro. Clădirile monument au reprezentat mare interes pentru dezvoltator, care a apreciat istoria locului și oportunitatea de a realiza un proiect mixt care să includă conversii, restaurări dar și clădiri noi de birouri și rezidențial.

Terenul a fost achiziționat de la Kiseleff Developments, al cărui administrator este Ionuț Dumitrescu, unul dintre partenerii din cadrul Forte Partners, companie ce anunțase, în octombrie 2015, că va edifica un ansamblu office pe acel lot.

Mindaugas-Valuckas-CEO-Hanner-Holding-1-2„După aproape 10 ani de prezență în România, în care am dezvoltat mai multe proiecte rezidențiale, considerăm că este momentul unei investiții de amploare, prin care să demonstrăm expertiza Hanner și pe alte sectoare ale pieței imobiliare. Zona Grozăvești este într-o continuă dezvoltare și se conturează deja ca un nou pol de birouri, așa încât a fost o alegere firească pentru prima dezvoltare mixtă a Hanner în România, care va include o suprafață generoasă de spații de birouri moderne, dezvoltate conform celor mai înalte standarde în materie de design și tehnologie”, a declarat Mindaugas Valuckas (foto), CEO Hanner Holding.

În România, Hanner a investit până în prezent peste 60 de milioane euro în trei proiecte rezidențiale, respectiv The Park, Carol Park Residence și City Residence.