Hercesa, locuințe cu 4 camere și TVA 5%

Dezvoltatorul imobiliar spaniol a anunțat începerea lucrărilor la ce-a de treia fază a ansamblului Vivenda Residencias.

Vivenda Faza I si II

Grupul Hercesa, prezent în România din 2004, anunță demararea lucrărilor la primul bloc din cea de-a treia fază a ansamblului rezidențial Vivenda Residencias. Faza a treia va cuprinde 132 de apartamente, situate în două blocuri și presupune o investiție totală de 14 milioane de euro. Termenul de finalizare al primului bloc, cu un total de 66 de apartamente, este luna aprilie 2017. Construcția celui de-al doilea bloc se intenționează a fi începută, la rândul ei, în cursul anului 2016.

Noile reglementări din domeniul TVA-ului pentru locuințe (de la 1 ianuarie 2016 plafonul pentru aplicarea TVA de 5% la vânzarea de locuințe a crescut la 450.000 de lei, adică 100.000 de euro) i-au permis dezvoltatorului să dezvolte un mix de apartamente care includ locuințe de patru camere cu TVA redus. Astfel, prețurile locuințelor din Vivenda Residencias sunt: 57.512 euro plus TVA 5% pentru apartamentele cu două camere, 86.213 euro plus TVA 5% pentru locuințele cu trei camere și 99.948 de euro plus TVA 5% în cazul apartamentelor cu patru camere. Prețurile includ un loc de parcare și o boxă.

Interesul crescut al cumpărătorilor pentru ansamblul Vivenda Residencias, concretizat prin vânzarea în totalitate a primelor două faze finalizate ale proiectului (420 de apartamente), reiese și din situația vânzărilor la actuala etapa aflată în construcție: 30% dintre locuințele din primul bloc au fost vândute încă din stadiul de proiect, iar compania estimează că în următoarele două luni vânzările vor atinge un procent de 50%.

”Piața rezidențială s-a înscris încă de anul trecut într-o tendință ascendentă, iar interesul cumpărătorilor a crescut. Față de perioada de boom imobiliar, însă, tipologia clienților s-a schimbat semnificativ, în sensul că acum vorbim despre cumpărători pe deplin informati, care știu ce vor de la un apartament și își cunosc foarte bine necesitățile în domeniul imobiliar. De aceea, avantajele pe care proiectul Vivenda Residencias le prezintă în raport cu restul ofertei rezidențiale a zonei au contribuit din plin la succesul nostru în vânzări”, spune Mauricio Mesa Gomez, director general pentru România și Bulgaria în cadrul grupului Hercesa.

Reprezentanții dezvoltatorului imobiliar spun că succesul în vânzări de până acum se fatorează unor factori precum accesul facil la mijloace de transport în comun (autobuze, tramvai, metrou), la centre comerciale moderne (MegaMall, Cora, ParkLake), parcuri (Morarilor, Parcul Național), supermarket-uri (Lidl, Mega Image) și unități de învățământ, dar și serviciilor pre și post-vânzare oferite cumpărătorilor. ”Experiența unui client potențial începe în showroom, unde a fost construit un apartament la scară reală, mobilat și decorat, pentru a permite clienților să își dea seama de dimensiunea spațiilor de locuit, să observe calitatea finisajelor și să stabilească modul în care pot amenaja apartamentul. Există trei variante de personalizare, fără costuri suplimentare, a apartamentelor: sunt disponibile trei variante de finisaje la parchet, vopsea lavabilă și uși”, explică reprezentanții Hercesa. ”De asemenea, finanțarea este mai ușor de obținut pentru cumpărătorul unui apartament în ansamblul Vivenda Residencias, întrucât este disponibil un sistem prin care clientul poate plăti o parte din avansul locuintei, pe perioada construcției, sub forma unor rate direct la dezvoltator.”